Kai Victor Hansen om tipsing på FBI


Førsteamanuensis Kai Victor Hansen ved Norsk hotellhøgskole ved UiS deltar i programmet Forbrukerinspektørene (FBI) på NRK1 i kveld klokka 19.45. Der presenterer han noen regler for hva som er god service, og når og hvor mye du bør tipse på restaurant.

Blir du forvirret når regningen kommer på bordet og du skal frem med lommeboka? Hvordan var dette igjen? Var det 10 prosent? Og skal jeg tipse hvis jeg ikke er fornøyd med servicen?

Forbrukerinspektørene, FBI, på NRK1 har prøvd å finne svaret og en leveregel for deg som ikke vet hva du egentlig skal legge igjen på bordet. Som ekspert deltar Kai Victor Hansen fra UiS.

Til NRK sier Hansen at nordmenn gir mye penger i tips.

– Hvis vi bare tar ølsalget og beregner tipsen utfra det med fem til 10 prosent, så blir det fem kroner per halvliter. Da er vi fort oppe i en halv milliard norske kroner i året, sier han.

Les mer om programmet her og se hvilke råd Kai Victor Hansen har for når du bør gi tips og når du bør la være.

Får du ikke med deg programmet ikveld, kan du også se det i reprise på NRK1, torsdag 15.9. kl. 11.30, på NRK2, torsdag 15.9. kl. 00.35 eller på NRK1, søndag 18.9. kl. 10.10

Les også: Elg i tåke
 


Sist oppdatert av Silje Stangeland (14.09.2011)

Skriv ut artikkel print symbol
Kai Victor Hansen
HVOR MYE SKAL DU TIPSE? Kai Victor Hansen ved UiS har forsket på opplevelser på restaurant og mener nordmenn gir for mye tips.
AD-HOC TELEFON FOR AV-HENVENDELSER

IT-avdelingen har opprettet en egen ad-hoc telefon for AV-henvendelser. Telefonen er til bruk når en trenger rask hjelp til å løse AV-problemer i en undervisningssituasjon, på møter og andre arrangement. Tjenesten gjelder Ullandhaug, innen vanlig arbeidstid.

Tlf.nr. er (518) 34567