Statsråd Trond Giske til «Karrieredagen 2010»

Torsdag 30. september arrangerer INDØKS «Karrieredagen 2010». Nærings- og handelsminister Trond Giske holder foredrag i Tjodhallen kl. 10.15 i Tjodhallen om «Den nye verden», og 46 bedrifter skal stå på stands for å møte karrierebevisste studenter.

– Vi håper UiS-studenter benytter muligheten, og at dette kan bli en døråpner for framtiden, sier karrieredagsansvarlig Deyr Hatinoor.

Større mangfold
Fra klokken 10 til 15 skal 46 bedrifter være i Tjodhallen og foajeen rundt, og totalt blir det 48 stands. INDØKS er stolte over å kunne tilby UiS-studenter et enda større mangfold av virksomheter. I år er det et bredere spekter av bedrifter enn det har vært tidligere, noe som gjør «Karrieredagen» aktuell for flere studenter.

– I fjor merket vi finanskrisen, og det tok litt tid før vi fikk svar fra bedriftene. I år har tilbakemeldingene kommet raskt, og vi sa selv stopp da vi kom til 48 stands, sier Hatinoor. Han mener dette betyr at bedriftene nå er ute etter å ansette flere folk, og at arbeidsmarkedet ser ut til å bli bedre.

Statsrådsbesøk
Det store trekkplasteret i år er nærings- og handelsminister Trond Giske. I innlegget «Den nye verden» skal han snakke om utviklingstrekk han mener vil få størst betydning for Norge og norsk næringsliv i framtiden.

– Vi er veldig glade for å ha fått Giske hit. Han er en person som har reist mye og sett virkningen av internasjonalisering. Innlegget vil være interessant også for bedriftene som kommer, sier Deyr Hatinoor.

Jobbmuligheter
Karrieredagen er en ypperlig anledning, både for bedrifter og studenter, til å knytte kontakter.

– Flere studenter skriver masteroppgaven sin etter samtale med bedrifter, og det hender de får jobbtilbud på bakgrunn av disse. Bedriftene sender ut personer som jobber med rekruttering, slik at studentene på den måten kan få en pekepinn på hva bedriftene ser etter og hvilke muligheter de har i den enkelte bedrift, sier Hatinoor.

– Jeg fikk sommerjobb etter å ha vært på «Karrieredagen» i fjor, så det fungerte ypperlig for meg, sier Kim Øvstebø, medlem i markedsføringsgruppen for «Karrieredagen 2010».

Utbytte for alle
«Karrieredagen» arrangeres av INDØKS, som er linjeforeningen for studenter som tar master i industriell økonomi. Målgruppen for arrangementet er hovedsakelig studenter med utdannelse innen ingeniør- og økonomifag, og passer også for de som studerer personalledelse, revisjon og økonomi og administrasjon.

Hatinoor og Øvstebø håper at alle, fra første til femte år i utdannelsen, skal ha utbytte av dagen. De disponerer rom som er tenkt til intervjuer, slik at studenter og bedrifter kan trekke seg litt tilbake for en rask gjennomgang. Arrangøren er klar over at de på en torsdag må sloss noe med forelesninger, men håper likevel studentene tar seg litt tid til å stikke innom. De mener dette er noe studentene må prioritere å bruke tid på, og sier det er lett å stikke innom når det er på campus.

Karrierekveld
Om kvelden blir det sosial sammenkomst og nettverksbygging på Alf & Werner i Stavanger.

– Ønsket er at partene kan møtes og kose seg i en mer uformell setting. Vi skal ha tapas, standup-komiker Mads Hadler kommer og fiolinist Kine Rostøl Ottesen skal ha et eget show, sier Øvstebø.

– Det deles ut 200 billetter til studentene, og det er bedriftene som deler dem ut for oss. På den måten inviterer bedriftene med seg de studentene de har snakket med i løpet av dagen, sier Deyr Hatinoor.

Se programmet for «Karrieredagen 2010» her.
Programmet ligger under "Student - > Program"

Sist oppdatert av (30.09.2010)

Her er et bilde av plakaten til «Karrieredagen 2010» - statsråd Trond Giske.
Statsråd Trond Giske skal holde innlegget «Den nye verden».
Her er et bilde av karrieredagansvarlig Deyr Hatinoor (t.v.) og Kim Øvstebø i markedsføringsgruppen.
Karrieredagansvarlig Deyr Hatinoor (t.v.) og Kim Øvstebø i markedsføringsgruppen.
AD-HOC TELEFON FOR AV-HENVENDELSER

Tlf.nr. er (518) 34567