Mediestudenter på direkten

Stille i studio. Klar for sending. Det kunne vært i Stavanger Aftenblad eller TV 2. Men det er i redaksjonslokalene til mediestudentene på Institutt for medie-, kultur - og samfunnsfag. I en meget hektisk tre ukersperiode skal studentene stifte bekjentskap med den multimediale hverdagen.

- Dette er første gang at vi sender daglige radio- og TV-sendinger sammenhengende fra tirsdag til og med fredag, sier førsteamanuensis Turid Borgen på medieutdanningen.

- Tidligere hadde vi en ukentlig sending i radio og TV. Med nettavis i tillegg legger vi nå forholdene til rette så realistisk som mulig. Studentene får erfaring med korte tidsfrister, kan komme opp med egne ideer og produserer sendingene. Det er et flermedialt prosjekt som det ikke er mange journalistutdanninger som har maken til.

Det er direktesendinger på radio hver dag kl. 15.30 og TV-sending kl. 17.00 basert på bidrag fra utegående reportere og gjester i studio. Sendingene distribueres på nettet og kan følges døgnet rundt mens det daglig lages en nettavis.

For tiden er tre klasser involvert i prosjektet. Det er 1. års studenter i journalistikk og 1. års studenter i Fjernsyns- og multimediefag, i tillegg til  2. års Fjernsyns- og multiemediestudenter.

- Dette opplegget gjennomfører vi også for at studentene skal forstå hvor kompleks den flermediale hverdagen, sier Turid Borgen. Det er klart at det er en bratt læringskurve, men alt ligger i hendene til studentene.

- Det er hektiske dager, sier journaliststudent Morten Larsen for anledningen programleder på TV-sendingen Utsnitt. Jeg er både spent og nervøs foran sendingene, og det har vært utfordringer underveis med tekniske problemer som serverbrudd som vi må løse.

- Dette er en god og lærerik erfaring som løser opp teori med praksis, sier journalist Ingvild Grønnevik.

- Nå lærer vi om å jobbe i team i krysningspunktet mellom de forskjellige mediene, sier vaktsjef Siri W. Pedersen. Et siktemål er å vinkle sakene lokalt. Vi var godt fornøyde med reportasjen vi hadde tirsdag om snøkaoset i byen.

Dermed er det bare å følge med på hver dag fra tirsdag til fredag. Se sendingene her.

Sist oppdatert av Hildegard Nortvedt (20.02.2009)

Turid Borgen midt på bildet i samtale med vaktsjef Siri W. Pedersen foran dagens sendinger i radio og TV.
AD-HOC TELEFON FOR AV-HENVENDELSER

Tlf.nr. er (518) 34567