45 bedrifter på Næringslivsdagen

Interessen for Næringslivsdagen til IAESTE er nå så stor at den i de to siste årene er arrangert over to dager. I år er 45 bedrifter representert på Næringslivsdagen som arrangeres for 16. gang.

Oljeserviceselskapet Aibel er ett av selskapene som har Næringslivsdagen som et naturlig valg i rekrutteringssammenheng.

- Det er en enkel grunn til at vi er med på Næringslivsdagen, sier seniorrådgiver til teknisk ledelse i Aibel, Jan Erik Risvold. – Vi har et reelt behov for nyutdannede ingeniører til en rekke disipliner som struktur, elektro, instrumentering, telekom og mekanisk. Nå er vi på jakt etter 55 nyutdannede som skal fordeles på syv lokasjoner i landet.

- Aibel er et selskap som har et stort kontor på grensen mellom Stavanger, Sola og Sandnes, og UiS er en naturlig arena å oppsøke når vi skal hente inn fremtidens hoder. Det er viktig å være her, og vi er også interessert i å komme i dialog med 3. – og 4. årsstudenter og ønsker å stimulere studentene til å ta masterstudier og gjerne også doktorgradsstudier.

Stor interesse

- Det er stor interesse fra studentenes side, og vi har hatt mange samtaler med studenter. Vi ser i første omgang etter studenter som kan tenke seg å skrive en oppgave hos oss. Det er også aktuelt med sommerjobb og å diskutere videre karrieremuligheter etter endt studietid, sier Risvold.

Aibel inviterer studentene til en konkurranse med å designe en plattform med legoklosser. 20 studenter vil på bakgrunn av prestasjonen bli invitert på et senere tidspunkt til selskapets personalrestauranter og være med på å lage en seks retters middag.

I løpet av noen hektiske formiddagstimer hadde allerede rundt 50 personer vært med på å designe plattformen.

- Det er vår gulrot, sier Jan Erik Risvold.

Den kan bli meget velsmakende for de 20 heldige vinnerne.

Les mer om Næringslivsdagen

Sist oppdatert av Egil Rugland (10.02.2009)

Petroleumsstudentene Runar Samland, t.v, Rolf I. Kristensen, nr. 2 fra høyre, og Silje Johnsen, helt til høyre, er klare for plattformbygging med legoklosser sammen med Aibels Thomas Økland, nr. 2 fra venstre og Jan Erik Risvold, midt på bildet.
AD-HOC TELEFON FOR AV-HENVENDELSER

Tlf.nr. er (518) 34567