Åpner studentinkubatoren med fest

Tirsdag åpner studentinkubatoren LevelUp som skal hjelpe studentbedrifter i oppstartsfasen. Bli med å feire i nye lokaler i Måltidets hus.

Tirsdag 28. november klokken 12.00 til 13.30 ønskes alle interesserte velkommen til feiring av studentinkubatoren LevelUp og inkubatoren til Validé i helt nye lokaler på Måltidets hus.

Det vil bli servert kake og kaffe til alle besøkende. Interesserte er velkommen til å melde seg på arrangementet.

Mange inkubatorbedrifter – både ferske og erfarne – skal ha stands i inkubatorlokalene.

– Vi er stolte av å vise fram våre kreative studentgründere, sier Minnah F. Haniffa, leder for Senter for entreprenørskap og studentinkubatoren ved Universitetet i Stavanger.

– Det blir rock’n’roll og full guffe, sier Marit Størseth, rådgiver i Validé.

Hun tenker da på bedriften Requestify som vant finalen tidligere i år i Iparks akseleratorprogram med sin sosiale plattform for musikkdeling. De deltar på åpningen og vil sørge for musikk og god stemning.

Studentbedrifter med suksess

Studentinkubator-ordningen har eksistert en stund og endret navn til LevelUp høsten 2016. Nå er lokalene i Måltidets hus pusset opp og inkubatoren kan åpnes formelt med brask og bram.

Her kan studenter videreutvikle ideene sine i ett år. Inkubatoren er ment for gründere i en tidlig fase av utviklingen av ideen sin.

Tre studentselskaper er allerede etablert i tilknytning til inkubatoren, to har fått midler fra Forskningsrådets FORNY2020 program StudENT og flere har vunnet innovasjonspriser og akseleratorprogram, som nevnte Requestify.

Selskapet Tidewave – som for tiden sitter i inkubatoren – gjorde seg bemerket da de gikk helt til topps med det beste gründerprosjektet innen helseteknologi i en verdensomspennende studentkonkurranse.

Der ideer kan poppe opp

– Det er kjekt at det kommer inn mer folk her, sier Bjørn Lorentzen i Tidewave. De unge gründerne har vært i inkubatoren en tid, men ser fram til at miljøet utvides.

– Det er viktig for oss å være en del av et miljø der ideer kan poppe opp, der vi sammen kan myldre fram løsninger og der vi kan få råd og veiledning. Det er bra at studentinkubatoren er en del av et større gründermiljø, og ikke blir gjemt vekk, sier Tidewave-gutta Lorentzen og Smith.

Asbjørn Rørvik, som står bak studentinkubatorbedriften Knitting Printer, har utviklet en strikkemaskin for hjemmemarkedet.

– Det blir spennende med enda flere folk her. Selv om vi driver med ulike ting, kan det være mye nytte i hverandre. Det er positivt at UiS og Validé gir studenter denne muligheten, sier Rørvik.

Haniffa legger til:

– Det kjekke med studentinkubatoren er at studenter som sitter her, får profesjonell hjelp og støtte fra rådgivere i Validé samtidig som de også har muligheten til å komme i kontakt med etablerte bedrifter som sitter i Ipark-miljøet.

Hun påpeker at inkubatoren bygger opp under universitets innovative profil, og at inkubatoren er et resultat av universitetets satsning på innovasjons- og entreprenørskapsaktiviteter blant studentene.

20 års fartstid

Validé driver inkubator og akseleratorprogram, og arbeider med forskningsbasert innovasjon. Validé er kun to år gammel, men har 20 års fartstid da selskapet er en sammenslåing av Ipark og Prekubator TTO.

Validé er ansvarlig i vår region for nasjonale program fra SIVA, Innovasjon Norge, Norges forskningsråd og Helsedirektoratet, samt mer. De mottar årlig over 500 ideer og tar videre rundt 70 av disse ideene i ulike utviklingsprogram og investerer i 10–15 selskap.

Akkurat nå sitter det 8–9 inkubatorselskap i de nye lokalene hos Validé, både LevelUp sine studentbedrifter og andre selskap i tidlig fase knyttet til Validés inkubator.

Tekst: Karen Anne Okstad (UiS) og Hilde Garlid (Validé)
Foto: Hilde Garlid

Sist oppdatert av Karen Anne Okstad (24.11.2017)

Studentgründere rundt et bord