Full jobb og studier i fire år

– Det har vært veldig strevsomt og veldig kjekt, sier Jorunn Hagesæter. Hun er en av kontorlederne i full jobb som nå er ferdig med fire års studier ved Universitetet i Stavanger. Tirsdag 17. juni fikk hun og kollegene bevis for fullført studie på Victoria Hotel.

Kontorlederne har ved siden av hundre prosent jobb tatt 120 studiepoeng innenfor økonomi- og ledelsesfag på Universitetet i Stavanger de siste fire årene. Tirsdag 17. juni fikk de bevis for fullført studie på Victoria Hotel.

Full jobb ved siden av
27 kontorledere har deltatt på studiet som tilsvarte 50 prosent fulltid, og 14 har vært studenter alle fire årene. En av dem er Jorunn Hagesæter som er kontorleder på Sola videregående skole. Hun syntes det var et glimrende tilbud og hev seg med for fire år siden.

– Det har vært veldig stressende å ta studiet ved siden av full jobb, men jeg har voksne unger og en ”sjølgående” mann, så det har gått greit, forteller Hagesæter.

Hun er begeistret over at arbeidsgiveren, både Rogaland fylkeskommune og rektor på skolen hun jobber, har støttet utdanningen.

– Jeg har jobbet med økonomi og personal i mange år, uten at jeg har denne kompetansen på papiret. Denne utdannelsen som jeg nå har tatt, gir meg større legitimitet i forhold til de andre lederne på skolen. Jeg har nå fått bekreftelse på at mye av det jeg har gjort til nå har vært riktig, i tillegg har jeg lært nye ting på områder jeg tidligere har vært mer usikker, forteller Hagesæter, som hadde spesielt stor glede av undervisningen i organisasjonsledelse.

Kompetanseheving
Kontorlederne har hatt økonomisk-administrative fag på timeplanen; personalfag, organisasjonsledelse, makroøkonomi, serviceledelse, bedriftsøkonomi, finansregnskap, interkulturell forståelse, juridiske fag samt en stor tverrfaglig prosjektoppgave.

– Hensikten med å tilby denne utdanningen til våre kontorledere i videregående skole, er å gi økt kunnskap slik at deres kompetanse tilsvarer dagens krav til formell lederkompetanse i skolen, forteller Inger Våland, rådgiver i fylkeskommunen. Hun har både vært prosjektleder og deltaker på studieprogrammet.

– Mange av kontorlederne ble ansatt for 15/20 år siden og har en betydelig realkompetanse, men varierende formell kompetanse.
Formålet med studiet har vært å gi relevant formell kompetanse som skal kvalifisere for arbeidet som kontorleder. Noen av deltakerne har gjennom dette fått endrede stillinger og deltar i skolens ledergruppe, forteller Våland.

Motiverte studenter
Det var Universitetet i Stavanger med FLEKS – Senter for Fleksibel læring og kompetanseutvikling – som ga det beste faglige tilbudet da Rogaland fylkeskommune søkte etter et passende undervisningsopplegg for sine ansatte. FLEKS har skreddersydd et undervisningsoppdrag etter kontorledernes behov. Universitetslektor ved Institutt for økonomi og ledelse Njål Vigesdal har vært faglig koordinator og undervist i en rekke fag.

– Dette har vært en veldig positiv og motivert gruppe som det har vært artig å undervise. Dette er erfarne kontorfolk, men mange har ikke høyere utdanning fra før, så det er et betydelig faglig løft for mange, forteller Vigesdal.

Sist oppdatert av Karen Anne Okstad (18.06.2008)

Våland og hagesæter.
Rådgiver i Rogaland fylkeskommune Inger Våland har både vært prosjektleder og deltaker på studieprogrammet, mens Jorunn Hagesæter er en av fjorten kontorledere som har tatt studiet ved siden av full jobb.

Etter fire år med litt ekstra strev i tillegg til full jobb kunne 18 kontorledere motta bevis for fullført studium ved UiS.

Universitetslektor ved Institutt for økonomi og ledelse Njål Vigesdal har vært faglig koordinator og undervist kontorlederne.
AD-HOC TELEFON FOR AV-HENVENDELSER

Tlf.nr. er (518) 34567