SV-fakultetet strikker for livet 2015/16

Hele 17 kuvøser, 6 tepper, 4 luer, 20 par strømper og 2 gensere er nå klare for innsending. Mottager er organisasjonen Amadia, som gir dette videre til trengende premature og nyfødte barn.

Stort engasjement høsten 2015 og våren 2016
Den iherdige innsasten til ansatte ved SV-fakultetsadministrasjonen, IH, IS, NHS og IMKS og et par mødre, samt mye restegarn ga et flott resultatet også våren 2016. Strikking har vært tema i lunsjen, og vi har utvekslet både oppskrifter og erfaring. Nybegynnere har som før fått hjelp til å legge opp og hente tapte masker.

Våren 2015 resulterte strikkeprosjektet i 11 kuvøser, 7 tepper, 22 luer og 4 par strømper. Våren 2014 var resultatet hele 23 kuvøser, 6 tepper, 8 luer, 4 par strømper og 1 genser. Totalt har SV-fakultetets strikkeglade med assosierte altså bidratt til å sende videre 51 kuvøser, 19 tepper, 34 luer, 28 par strømper og 3 gensere til trengende i løpet av toårsperioden.

Strikk for livet redder liv
Som i fjor er mottager organisasjonen Amadia, som samler inn strikkede kuvøser til trengende barn flere steder i verden. En strikket kuvøse består av en lue, et par sokker, en genser og et teppe, strikket i myk babyull. Oppskriftene er konstruert slik at plaggene gjerne varer det første leveåret.

Har du strikkelyst og restegarn?
Amandia har stadig behov for flere som kan strikke/hekle - i prisipp "alt i alle størrelser", da mennesker i allle aldre hjelpes gjennom deres prosjekter. På Facebook har organisasjonen en strikkegruppe for de som ønsker å lage noe til Amandia International: Handicrafts Made With Love!

Mange har ytret ønske om en ny strikkekampanje, og Marianne Gjerlaugsen er klar for å fylle kontoret med flere fargeglade plagg. Vi håper å starte en ny runde til høsten. Her finner du oppskrifter

Vi ønsker å rette en stor takk til alle som har bidratt, både i denne runden og tidligere!

Sist oppdatert av Marianne Gjerlaugsen (18.04.2016)

Strikkede kuvøser våren 2016
Bilde hentet fra Strikkforlivet.no