• I bakgrunnen skimter vi mennesker som sitter og snakker sammen. I forgrunnen brosjyrer.

– Vi er alle pårørende

(07.06.2018) Pårørendeforskning angår alle en eller annen gang i løpet av livet. Denne uken var forskere, praktikere og andre samlet til nettverkssamling for pårørendeforskning.

• Kari Kaldestad.

Disputas om verdighet

(05.06.2018) Kari Kaldestad disputerer 7. juni for doktorgraden i vårdvitenskap ved fakultetet for pedagogikk og velferdsstudier ved Åbo Akademi i Finland. Hun har forsket på verdighetens vesen og hvordan eldre kvinner erfarer verdighet.

• Olaug V. Bollestad (KrF). Foto: Stortinget

9 mill til stipendiatstillingar og 100 plassar på sjukepleie

(01.06.2018) Forliket om revidert nasjonalbudsjett mellom regjeringspartia og KrF gir 9 millionar kroner til stipendiatstillingar ved UiS, UiA og Nord, samt 100 plassar på sjukepleie. UiS kan ta 25 plassar.

• nfr logo

FUNDING! 1.2 billion NOK available for innovation projects

(29.05.2018) Are you a researcher with an innovation project involving industry partners and / or public sector? Then your project can be eligible for innovation funding from The Research Council of Norway (RCN). This fall, more than 1 billion NOK is earmarked innovative industry projects, while 125 million NOK is earmarked innovative public sector projects.

• Knut Andersen.

Disputas om ryggtrening for helikopterpiloter

(25.05.2018) Knut Andersen forsvarer 8. juni sin doktorgrad i helse og medisin ved Universitetet i Stavanger. Han har undersøkt hvordan kommersielle helikopterpiloter kan trene for å få mindre vondt i ryggen, og slik redusere sykefraværet.

• Trond Erik Grønnestad

Disputas om møtestadar i rusmiljø

(24.05.2018) Trond Erik Grønnestad forsvarar 24. mai doktorgrada si i helse og medisin ved Det helsevitskapelege fakultet. I avhandlinga løftar han fram verdet av samlingsstadar for personar som brukar legale og illegale rusmidlar.

• Fire studenter og en lærer i samtale rundt et bord.

Emne i profesjonsveiledning

(16.05.2018) I høst starter et nytt samlingsbasert emne innen profesjonsveiledning. Emnet opprettes som et valgemne knyttet til masterprogrammet i helsevitenskap, men tilbys også som et åpent enkeltemne for å møte behov om økt veiledningskompetanse i samfunnet, samt for å kvalitetssikre veiledning i praksisstudier.

• Inge Særheim på scenen.

Bli med på Forsker standup 2018

(16.05.2018) Er du forsker og har lyst til å fortelle i 15 minutter om forskningen din til et interessert publikum på Kåkå? Du trenger ikke være morsom, men kjekt om du klarer å begeistre.

• Bilde av blå himmel med tekst om foredraget.

Åpent foredrag: Motivasjon; nøkkel til livsstilsendring?

(16.05.2018) Livsstilsendringer er utfordrende! Mange strever med å finne energi og motivasjon for dette. Helsepersonell kan ha en avgjørende rolle i å bidra til motivasjon for endring. Et viktig spørsmål er derfor; hvordan kan helsepersonell stimulere til optimal motivasjon?

• Nokuts logo

NOKUTs frokostseminar om Studiebarometeret starter med frokost kl. 07.30

(23.04.2018) Kom på frokostseminar med NOKUT! Gratis frokost til påmeldte.

« Forrige     1 | 2 | 3 | 4     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 33 artikler

Styrer og råd ved HV