Forskningsmidler til frittstående HUM-prosjekter

Norges forskningsråd lyser ut midler til forskerinitierte frittstående prosjekter innenfor humaniora for 2009 gjennom programmet FRIHUM. Søknadsfrist er 4. juni 2008.

Forskerinitierte frittstående prosjekter er et hovedvirkemiddel for å støtte forskning innenfor alle fag og disipliner og tverr- og flerfaglig forskning. Frittstående prosjekter i Divisjon for vitenskap skal bidra til faglig fornyelse og ny vitenskapelig erkjennelse gjennom grunnleggende forskning.

Universitets- og høgskolesektor, forskningsinstitutter og andre forskningsmiljøer kan søke.

Budsjett for 2009 er på ca 63 millioner kroner hvorav ca 18 millioner kroner er til fordeling i 2009. Frittstående prosjekter er imidlertid et prioritert virkemiddel og er foreslått med vekst utover dette i Forskningsrådets budsjettforslag for 2009.

Søknadsfrisdt er 04.06.08 klokken 12. Tidligste tillatte prosjektstart er 01.01.2009

Mer om utlysningen av forskningsmidler til frittstående prosjekter innenfor humaniora

Sist oppdatert av Silje Stangeland (17.04.2008)