Stor interesse for Barnehagekonferansen

I morgen går Barnehagekonferansen av stabelen. I år har det vært så stor interesse for konferansen at arrangørene måtte stenge påmeldingsportalen en uke i forveien og flytte konferansen til et større lokale dagen før dagen.

I morgen, torsdag 28. mai, arrangeres Barnehagekonferansen 2015 i Stavanger Forum. Det er Universitetet i Stavanger (UiS) som arrangerer konferansen sammen med Utdanningsforbundet i Rogaland og Fylkesmannen i Rogaland.

Helt fullt
I år er det trolig ny rekord når det kommer til antall påmeldte  – til sammen skal 460 personer delta på konferansen. Rådgiver Jorunn Helland ved Fylkesmannen i Rogaland forteller om stor interesse for konferansen.

– Vi la ut påmelding på vår nettside i februar, og etter bare en uke var det over hundre personer som hadde meldt seg på. Etter det har det bare blitt flere og flere og, for en uke siden måtte vi stenge påmeldingsportalen. Nå har vi i tillegg måtte flytte konferansen til Stavanger Forum på grunn av den enorme interessen, forteller hun.

Helland forteller at antall påmeldte til konferansen har pleid å ligge på rundt 250-300 personer. Konferansen er en faglig møteplass for barnehagefolk i Rogaland. Tema for konferansen er barnehagens betydning for små barns psykiske helse.

Barns psykiske helse
Under årets barnehagekonferanse kommer det flere representanter fra barnehagens samarbeidspartnere for å belyse betydningen barnehagene kan ha i det forebyggende arbeidet for små barns psykiske helse. Professor May Britt Drugli ved NTNU skal snakke om psykiske vansker i barnehagealder, mens psykologspesialist Grete Tangen Andersen og klinisk pedagog Bodil Eriksen ved SUS skal snakke om barnehagebarnet i barnepsykiatrien.

Videre vil spesialist i klinisk pedagogikk, Marit Nesse fra PPT Haugesund snakke om tidlig innsats i foreldre-barn-arbeidet i kommunen og helsesøster i Sandnes og leder av LaH Rogaland, Anna Jondahl Risnes skal snakke om forebyggende arbeid. Til slutt vil førsteamanuensis Gerd Abrahamsen ved UiS avslutte med et innlegg om betydningen av kunnskap, observasjon og veiledning.

Tekst: Maria Gilje Torheim
Foto: Elisabeth Tønnessen/UiS

Sist oppdatert av Maria Gilje Strand (13.01.2017)

Barnehagekonferansen 2015 blir holdt i Stavanger forum. \
Barnehagekonferansen 2015 blir holdt i Stavanger forum. Foto: Elisabeth Tønnessen/UiS.