Spansk interesse for UiS

Universitetslektorene Elisabeth Egeli og Wenche Thomassen, som til daglig underviser utenlandske studenter ved UiS, var nylig i Spania for å undervise spanske studenter i norsk språk og kultur.

- Vi underviste studenter ved germansk institutt ved Complutense universitetet i Madrid, et av universitetene UiS samarbeider med. Ved Complutense universitetet tilbys det både norsk- og danskstudier, forteller Egeli, som sammen med sin kollega fikk tildelt Erasmus-stipend for lærerutveksling til Spania.

Ved Complutense universitetet er det over 80 000 studenter. Under besøket fikk de to universiktetslektorene hilse på spanske lærere som underviser utenlandske studenter i spansk.

- De spanske studentene var interessert både i UiS og i Stavanger. Vi fikk også fortalt om hva som skjer i Stavanger i kulturhovedstadsåret, sier Egeli.

Sist oppdatert av Silje Stangeland (02.04.2008)

Wenche Thomassen og Elisabeth Egeli fra UiS sammen med spanske studenter og Kirsti Baggethun, kulturmedarbeider i den norske ambassaden i Madrid, som er faglig ansvarlig for norskstudiet ved Complutense universitet.