Per Dahl utnevnt til Stavanger-ambassadør

I 2016 arrangeres The International Musicological Societys europakongress i Stavanger. - Dette ville ikke vært mulig uten innsatsen til professor Per Dahl ved IMD, sier Region Stavanger som hedret Dahl med pris under årets ambassadørmiddag.

Arrangementet ble åpnet av fylkesordfører Janne Johnsen som trakk frem viktigheten av ildsjeler som bidrar til å sette regionen på kartet internasjonalt. Under utdelingen av årets ambassadør-priser fikk den tidligere rektoren mye ros for sin innsats som døråpner.

Prisen ble utdelt av Heidi Jeanette Nygård og kollega Per Morten Haarr i Region Stavanger. De har jobbet tett med Dahl og trakk frem følgende som grunnlaget for tildelingen:

• Er en ekte Professor – ved Universitetet i Stavanger!
  • Har publisert mye, lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Hans cv er utrolig lang!
  • Kjennes som en allsidig formidler: han har hatt forelesninger på Cardinal Pub, vært stand-up forsker og ekspertkommentator for NRK
  • Han har vært i en rekke fagutvalg og forskningskomiteer
  • Hans spesialfelt er musikkanalyse, musikkhistorie og musikkforståelse!
  • Han har blitt tildelt Stavanger Forums Formidlingspris 2006, blant annet pga hans evne til å knytte UiS sammen med omverdenen!
  • De som kjenner han ekstra godt sier han er lidenskapelig opptatt av vin, litteratur og reising!
  • Var tidligere rektor for universitetets forløper, Høgskolen i Stavanger, og han var sentral i arbeidet med å oppnå universitetsstatus. Her snakker vi samfunnsbygger!
  • Han har jobbet hardt for å få: The International Musicological Society’s Symposium til Stavanger i 2016.

I tillegg til professor Per Dahl fikk følgende priser for 2013:

• Hein Andre Langaker, lokalleder av fra Society of Petroleum Engineers (SPE) Stavanger section. Langaker har sammen med Region Stavanger jobbet for å få SPE-aktiviteter, konferanser og kongresser til Stavanger.
  • Tom Norland fra Petroleum Technology company. Norland har fått det prestisjefylte ingeniørnettverket ASMEs-oljemøter lagt til Stavanger i 2013 og 2017.
  • Ingelin Testad fra Stavanger universitetssjukehus/Helse Vest/SESAM. Testad har fått Keynes International - kanskje verdens viktigste arrangør av medisinske konferanser til å jobbe mot Stavanger. Hun jobber hardt for den store Alzheimer og Parkinsson-konferansjen "AD/PD til Stavanger".

Sist oppdatert av Peter André Schwarz (24.06.2013)

Fylkesordfører Janne Johnsen holder tale
Fylkesordfører Janne Johnsen åpnet ambassadørmiddagen. (Foto: Anders Vinje)
Per Dahl med diplom og blomster sammen med Heidi Jeanette Nygård