Stor deltakelse på lesekonferansen

Over 500 delegater var samlet da Lesesenteret arrangerte sin årlige nasjonale konferansen i lesing. Den ble avholdt i Stavanger Forum 26. og 27. mars. Delegatene fikk med seg faglig påfyll om lesing, læring og vurdering, samt lansering av en helt ny app.

Ønsker større kunnskap

May Britt Ervik og Ellen Rundereim er to av deltakerne.

- Vi fikk tilbud av skoleeieren i kommunen om å delta på denne konferansen for å oppdatere vår kunnskap om lesing. Vi er på en måte på oppdrag, for når vi kommer hjem skal vi dele det vi har lært med andre lærere i kommunen, sier Rundereim.

Begge håper konferansen kan gi dem inspirasjon og ideer til hvordan de kan forbedre leseundervisningen og bidra til å motivere elevene til å lese.

- Som lærer på ungdomsskolen ser jeg hvordan elevenes leselyst daler med alderen. Jeg håper denne konferansen kan gi meg ideer og tips til hvordan jeg kan få ungdommen mer interessert i lesing, sier Ervik.

Gode forelesere

- Både i mandag og tirsdag var det faglig dyktige foredragsholdere som delte av sin kunnskap og sine erfaringer. Tilbakemeldingene fra delegatene er gode, og at konferansen fylles opp år etter år tar vi som et signal på at vi treffer målgruppene våre, sier Hildegunn Støle som sitter i arrangementskomiteen for konferansen.

Det er Lesesenterets niende nasjonale konferanse om lesing, og målet med arrangementet er at formidlingen skal nå ut til hele skole-Norge gjennom at lærere og skole-ledere kommer inspirerte tilbake til egen skole og formidler innholdet videre til sine kolleger.

Lansering av ny app

Under første foredrag tirsdag morgen ble Lesesenterets nye app Or - for deg som ikkje finn ord lansert. Dette er en app for iPhone som legger opp til språklek med kombinasjonen stedsnavn og fenomen det trengs mange ord for å forklare. En morsom start på konferansedagen.

Tekst: Alexandra Halsan og Trond Egil Toft

Sist oppdatert av Trond Egil Toft (28.03.2012)

iPhone med forsiden på appen Or - for deg som ikkje finn ord
Lesesenterets app "Or - for deg som ikkje finn ord" ble lansert under konferansen.