Opprykk til dosent

Leif Inge Tjelta har blitt tildelt personlig opprykk til dosent i idrett.

Leif Inge Tjelta har lærerutdanning, grunnfag i psykologi, rådgiverutdanning og hovedfag i idrett fra Norges idrettshøgskole.
Han har mange års undervisningserfaring fra spesialskole for adferdsvanskelige elever og han har i flere år undervist i videregående skole hvor han også har vært rådgiver.

De siste 13 år har han vært ansatt ved Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk (IGIS) ved UiS, hvor han har undervist i idrettsfag. Han har også vært prodekan for undervisning ved Det humanistiske fakultet i to perioder.

Tjelta har i flere perioder vært landslagstrener for mellom- og langdistanseløpere i Norges friidrettsforbund.
Han har vært trener under Europamesterskap, Verdensmesterskap og Olympiske leker. Tjelta har holdt forelesninger om trening i inn og utland, har vært redaktør av fagbøker og skrevet en rekke artikler om trening samt fysisk aktivitet og helse i nasjonale og internasjonale tidskrift.

Sist oppdatert av Ragnhild Nordahl Næss (11.01.2012)

Bilde av Leif Inge Tjelta
Leif Inge Tjelta har blitt tildelt personlig opprykk til dosent.