Danser små og store ritualer

Bjergsted Danseensemble inviterer til forestillingen ”Ritualer” i Sandnes kulturhus, onsdag 1. juni kl. 1930. Forestillingen er UiS-studentenes koreografieksamen.

Bjergsted Danseensemble består av dansere ved bachelorutdanningen ved Institutt for musikk og dans ved UiS. Forestillingen settes fokus på vårt forhold til livets små og store ritualer, det gjelder så vel bursdagsfeiring som spising av et eple. På forestillingen møter vi åtte unge koreografer som har selv har valgt et ritual de vil jobbe med.

Studentene fikk eksamensoppgaver i februar av danselærer og universitetslektor Birgitte Bauer-Nilsen og har siden jobbet fram sine prosjekter.

Morgendagens dansere
- Jeg er stolt over hvordan studentene har løst oppgaven. Studentene gir mye av seg selv i sitt valg av ritualer, som inkluderer bønneritualer, savn, storbyritualer og Facebook og livets gang. Vi er glade for å kunne presentere morgendagens dansekunstnere denne sommerkvelden. Vi ønsker alle en flott forestillingsopplevelse, sier Bauer-Nielsen, som sammen med førsteamanuensis Andreas Bjørneboe er prosjektansvarlig for forestillingen.

Forestillingen markerer avslutningen på det toårige koreografifaget, som er en del av bachelorutdanningen i dans.

- Vi kan by på et variert program. Innslagene har både humor og tyngde. Forestillingen gir også god trening i å kommunisere dans til publikum, sier student Elise Aabakken.

Hun forteller at det er spennende å få jobbe under gode tekniske forhold i Sandnes kulturhus.

Billetter:
Pris: 160,-/130,-(Aftenblad-kortet) / 90,- (studenter og UiS-ansatte)

Les mer på Sandnes kulturhus' nettsider

Sist oppdatert av (31.05.2011)

Ritualer-plakat
Åtte unge koreografer har valgt hvert sitt ritual til forestillingen i Sandnes kulturhus.