Tora Aasland åpner UNINETT-konferansen 2010

Tjenester og samarbeid i en åpen arkitektur er tema for UNINETT-konferansen 2010 som arrangeres ved UiS fra 7. - 9. desember. Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland åpner konferansen, som er det viktigste møtestedet for IKT-interesserte ved norske universiteter og høgskoler.

Det er allerede et omfattende samarbeid i universitets- og høgskolesektoren innenfor administrative tjenester og nettoperative tjenester. Nå utfordres vi til å se på hvordan denne samarbeidskulturen kan videreutvikles innenfor forsknings- og utdanningstjenester.

* Hvordan kan felles løsninger og erfaringer gi forskningsbasert undervisning til stadig flere studenter?
* Hvordan utnytter vi lærdom fra cloud computing, sosiale medier, supernett og delingskultur til å bygge undervisning og forskning
av høy kvalitet?
* Hvilke føringer gir behovet for samarbeid når vi skal bygge tjenester?
* Hvilke tjenester bør vi bygge sammen, og når trenger vi å jobbe fram felles arkitekturkrav for hele sektoren?
* Hva er behovene for å tilpasse markedets tjenester til den virkeligheten som studenter og forskere ved universiteter og
høgskoler står oppe i?

Påmeldingen til konferansen har startet, og det foreløpige programmet er klart. Sesjonene omhandler blant annet Intranett på tvers, eLæring, studenter i hverdagen, sikkerhet og lagring og virtualisering.

UNINETT-konferansen er et samarbeid mellom UNINETT, som utvikler og driver forskningsnettet i Norge, og institusjonene i UH-sektoren. Årets konferanse arrangeres ved Universitetet i Stavanger.

Se videooverføring fra konferansen

Nettsider for UNINETT-konferansen 2010

Kontaktpersoner:
Leder programkomitè: Ingrid Melve, UNINETT, ingrid.melve@uninett
Arrangementsansvarlig: Arnljot Corneliussen, Universitetet i Stavanger, arnljot.corneliussen@uis.no

Sist oppdatert av Silje Stangeland (08.12.2010)

Tora Aasland
Forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland åpner UNINETT-konferansen 2010, som er det viktigste møtestedet for IKT-interesserte ved norske universiteter og høgskoler.
UNINETT-konferansen