Opplev lyden av Bjergsted

Små og store ønskes velkommen til Bjergsted Live, lørdag 18. september kl. 13.00-18.00. I kulturparken Bjergsted blir det konserter, dans, trylling og ansiktsmaling og mye mer. Eller hva med en smugtitt på det nye konserthuset?

Dette skjer på en fem timer lang kulturell folkefest for store og små. Alle interesserte kan oppleve livet i husene, livet mellom husene, ta kulturløypa og få med seg pop, korps, klassisk, jazz, dans, rock, humor, ansiktsmaling, trylling og dansekurs.

Rundt i selve Bjergstedparken, mellom og inni husene, skal det i løpet av noen timer presenteres et stort mangfold av musikkaktiviteter og andre kulturuttrykk. Her er både amatører og profesjonelle, barn, ungdom og voksne i hovedrollene. Det blir mange flotte opplevelser å ta med seg, og kanskje kan noen få prøve seg litt selv også?

Inne og ute
- Ta med barna til Bjergsted på lørdag, oppfordrer ved Institutt for musikk og dans ved UiS.

- Vi lover noe spennende for alle på en rekke scener ute og inne. På Bjergsted Live skal vi vise de mange mulighetene som finnes i Bjergsted, sier han.

Det er første gang at samtlige kulturinstitusjoner, festivaler, utdanningsinstitusjoner og frivillige organisasjoner går sammen om en felles presentasjon av sine aktiviteter i Bjergsted. Denne lørdagen byr derfor på en unik sjanse til å bli oppdatert på et av hovedsatsingsområdene innen kultur i Stavangerregionen.

Smugtitt på nytt konserthus
Også portene til konserthustomta åpnes for publikum denne ene dagen. Publikum inviteres også til å ta en titt på resten av det store området, som bygges ut med kulturskole, videregående skole.

Utviklingen av den kunstfaglige campusen for fremtiden blir kalt Bjergstedvisjonen. Institutt for musikk og dans er med på å bygge opp Bjergstedparken til et kulturelt kraftsentrum på alle nivåer for Stavanger, Rogaland og for et internasjonalt publikum og samarbeidspartnere. Bjergsted Live gir en sjelden mulighet til å se hva visjonen innebærer i praksis.

Viktig samarbeid
- Det kunstneriske og pedagogiske samarbeidet i Bjergsted vil få et løft de neste årene. Vi er opptatt av å bygge et publikum og skape gode opplevelser. UiS har mye å bidra med, samtidig som gevinsten av samarbeidet er stor. Helheten er større en sumen av delene, sier Larsen.

Han trekker fram Steve Reich-konsertene under Numusic som eksempel på et vellykket samarbeid mellom studenter og profesjonelle musikere i Bjergstedmiljøet.

Gratis adgang

Mer informasjon finner du på Stavanger konserthus’ nettsider.

Sist oppdatert av (15.09.2010)

Bjergsted Live-logo
Benytt sjansen til å få en smugtitt på nye Stavanger Konserthus, som åpner offisielt i september 2012