UiS-student solist i Carmen

Masterstudent Wibeke Wetaas ved Universitetet i Stavanger er klar for solistrolle i Carmen 2010 på den gamle operascenen i Oslo.

Oslo Opera Festival finn stad 3. til 19. september i den gamle operaen i Oslo, noverande Folketeateret. På programmet står ein modernisert utgåve av ei av verdas mest populære operaer, Carmen, som blei komponert av Bizet og hadde urpremiere i Paris i 1875.

Forutan hovudrollene, er songarane unge talent som alle er plukka ut på ein audition av en jury leia av festivalen sin styreleiar, sopran , som er professor i song ved Universitetet i Stavanger.

Blant songarane er Wibeke Wetaas, som er masterstudent ved Institutt for musikk og dans ved UiS. Ho har rolla som sigøynarjenta Frasquita, ei av venninnene til Carmen.

Høgdepunkt
- Eg har hatt store roller før, men å få syngje ei solistrolle i Carmen i den gamle operaen er eit høgdepunkt i karrieren så langt, seier Wetaas.

Ho har bakgrunn frå fleire roller, både innanfor opera og musikal. Mellom anna har ho gjort Dido i Dido og Aeneas, hoffdame 1. i Chip and his dog og Ellen i Miss Saigon. Wetaas har også sunge og arrangert fleire operaaftene, mellom anna i Festiviteten i Haugesund.

- Etter at eg kom vidare på audition i januar, blei Carmen 2010 satt opp i Hamar under Flagstadfestivalen i juni. Eg føler meg heldig som no får vere med på oppsetjinga i Oslo Opera Festival, fortel ho.

Profesjonelt miljø
I Carmen 2010 er handlinga flytta frå 1820-talets Sevilla til dagens Oslo. Oppsetjinga er på nynorsk med oversatt libretto av forfattaren Edvard Hoem.

- Det er fantastisk og lærerikt å få arbeide i eit så profesjonelt miljø. Eg kunne ikkje gjort dette utan alt eg har lært av Elizabeth Norberg-Schulz. Ho har hatt trua på meg heile vegen. Som songar vert ein aldri ferdig utlært, seier Wetaas.

Sist oppdatert av Hildegard Nortvedt (06.09.2010)

Bilete av Wibeke Wetaas
Masterstudent Wibeke Wetaas ved UiS skal syngje i Carmen 2010 under Oslo Opera Festival.