Seminar om forskingsetikk

Stipendiater og andre ansatte ved UiS ønskes velkommen til seminar om forskingsetikk med professor Ragnvald Kalleberg fra Universitetet i Oslo. Seminaret finner sted i auditorium 2 i Kjell Arholms hus i dag, 2. september fra klokken 13 til 16.

Ragnvald Kalleberg vil holde et dobbelseminar på temaet forskningsetikk. Det blir to ulike innledninger, med plass for diskusjon. Han vil presentere "Vitenskapens etos og forskningsetiske retningslinjer. Deskriptiv og normativ forskningsetikk" og "Sudbø-saken og påfølgende forskningsetiske tiltak ved UiO".

I det andre foredraget kommer han til å presentere resultatene av en fersk evaluering i etterkant av Sudbø-saken.

Ragnvald Kalleberg er professor i sosiologi ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi, UiO. Han arbeider med analyser av kunnskapsorganisasjoner, forskningsetikk, vitenskapshistorie, vitenskapsteori og akademikere som offentlig intellektuelle.

Kalleberg ledet Innsatsområdet etikk ved UiO (1998-1999), samt den nasjonale forskningsetiske komité for samfunnsvitenskap og humaniora (NESH) i to perioder (2000-2005). Han sitter som eksternt medlem i BIs forskningsetiske utvalg og er medlem av det nasjonale granskingsutvalget for redelighet i forskning.

Les mer om Forskningsetiske retningslinjer for samfunnsvitenskap, humaniora, juss og teologi , som professor Kalleberg har medvirket til.

Sist oppdatert av Silje Stangeland (02.09.2010)