Milliongave til operasatsing

Familieselskapet T.D. Veen as gir 1,5 millioner kroner til operaprosjekter ved Universitetet i Stavanger.

Det er ikke første gangen at T.D. Veen as satser på sang ved UiS. I 2007 ga selskapet 1 million kroner til prosjekter ved Institutt for musikk og dans (IMD). Midlene gjorde det mulig for IMD å sette opp Mozartoperaen Titus i Sandnes Kulturhus. Her fikk musikkstudentene bryne seg på italiensk og jobbe med profesjonelle utøvere. I tillegg har studentene fått prøve seg på forskjellig repertoar i Skur 2 ytterst på Skagenkaien.

- Høyt nivå
Tor Dagfinn Veen forteller at familien har hatt mange fine konsertopplevelser de siste tre årene. De ønsker nå å videreføre satsingen.

- Vi synes det er spennende å se hva professor Elisabeth Norberg-Schulz har oppnådd med studentene. Både oppsetningen i Sandnes og konsertene i Skur 2 har holdt et meget høyt nivå, sier Veen.

Han mener at konsertene fortjener et større publikum og oppfordrer enda flere til å oppsøke studentkonsertene.

Forutsigbarhet
Instituttleder Jens T. Larsen setter stor pris på gaven, som er rettet mot produksjoner fra italiensk sangtradisjon og annet operarepertoar.

- Gaven gir Elizabeth Norberg-Schulz og Bettina Smith en fantastisk mulighet til å kunne planlegge fire oppsetninger de neste fire årene. Operaoppsetninger er kostbare og Institutt for musikk og dans har, som alle andre ved UiS, et stramt budsjett. Dermed blir det lite ressurser til annet enn undervisning. Gaver til sceniske produksjoner er derfor særdeles viktige, sier Larsen.

Kommer studentene til gode
Han understreker at pengene vil komme studentene til gode.

- Mange av våre studenter ønsker å satse på operakarrierer. Med den forrige gaven fra familien Veen kunne vi gjøre et stort løft i 2008. Nå kan vi bygge videre på vår 25 år lange tradisjon med operaoppsetninger, sier Larsen.

Sist oppdatert av (04.05.2010)

Bilde av Elizabeth Norberg-Schulz
Den verdensberømte sopranen Elisabeth Norberg-Schulz er professor ved Institutt for musikk og dans ved UiS.