Unik studentinnsats ved musikkopptaket

IMD-studentene får skryt for den uvurderlige innsatsen de gjør ved gjennomføring av prøvespill under opptaket til musikkstudiene.

IMD arrangerte den årlige opptaksuken 8.-14. mars, og hundrevis av håpefulle søkere møtte opp i Bjergsted for å vise seg frem for opptakskommisjonene. I lys av styrevedtak om økt opptak ved instituttet, knyttet det seg spenning til oppmøtet, som viste seg å være over all forventning.

Opptaksprøvene består av en utøvende del med prøvespill /-sang, en teori- og gehørprøve samt et intervju. Fra morgen til kveld satt kommisjonene og vurdert søkere, som fikk sitt første møte med IMD gjennom studentene. Det er studenter som mottar søkerne før prøvespillet, og de sitter som observatører i kommisjonene.
- Vi hadde aldri klart å gjennomføre prøvespillet uten studentenes innsats, skryter Tor Yttredal, faggruppeleder for jazz-seksjonen. Studentene våre sørger også i mange tilfeller for akkompagnement til søkerne, som innen jazz kan velge fritt repertoar. Det betyr at studentene og resten av akkompagnatørene gjør en fantastisk forberedelsesjobb for å tilrettelegge best mulig for søkernes utøvende prøve.

Instituttleder Jens T. Larsen ønsker også å takke studentene, alle faglig ansatte involvert i kommisjoner og opptaksansvarlig Jannicke Fjermestad for fabelaktig innsats før og under opptaksuken.
- Prøvespillet har gått av stabelen på en glimrende måte, med solid forarbeid og samarbeid mellom faglig og administrativt ansatte. Vi ser frem mot en spennende vår.

Opptaket avgjøres i uke 11, og tilbud blir sendt ut fortløpende.

Sist oppdatert av (17.03.2010)

Musikknoter