Støtte til forskerutdanningskurs i humanistiske fag

Universitetet i Stavanger har fått innvilget støtte til to nasjonale forskerutdanningskurs i humanistiske fag.

• Music Reading as Interpretation, Skill and Performance, i samarbeid med blant annet Norges Musikkhøgskole, ved førsteamanuensis Per Dahl, Institutt for musikk og dans. Kr 78 000

• The corporeal turn: cross-disciplinary reflections on embodiment, i samarbeid med Universitetet i Agder, ved førsteamanuensis Anne Mangen, Lesesenteret. Kr 58 000.

Begge kursene vil inngå i kursporteføljen til Phd-programmet i lesevitenskap og er forankret i programområder for forskning.
Ordningen med nasjonale forskerutdanningskurs i humanistiske fag finansieres av Forskningsrådet og administreres av Nasjonalt forskerutdanningsutvalg for historisk-filosofiske fag (NFU-H).

Hensikten med ordningen er å øke tilgangen på relevante og gode forskerutdanningskurs innen humanistiske fag gjennom samarbeid mellom flere institusjoner, gjerne også med utenlandske institusjoner. Kursene tilbys på nasjonale basis.

Sist oppdatert av (17.03.2010)