Nytt opptak i talentutviklingsprogrammet Unge Musikere

Unge Musikere er ett av de viktigste talentutviklingsprogrammene for musikk i Norge, og IMD er ansvarlig for rekrutteringen i Rogalandsregionen. Programmet arrangerer nytt opptak våren 2010, og søknadsfristen er 15. mars.

Dette er et tilbud til spesielt talentfulle ungdommer i alderen 13-19 år som skal gi de aller fremste musikkelevene ekstra muligheter og utfordringer. Unge Musikere (UM) er et supplement til undervisningen de får på sin lokale kulturskole, videregående skole eller privatopplæring. Programmet startet i 2004 og er utviklet i samarbeid mellom de statlige institusjoner som gir høgre utdanning i utøvende musikk.

Programmet inneholder individuell undervisning på instrument, gruppeundervisning i musikkteori og gehør, mesterklasser, interpretasjon, samspill og konserter. UM holder minst 3 egne konserter i året, men har innslag på flere. Elevene får delta i ulike undervisningstilbud sammen med IMD-studenter når det ligger til rette. I 2009-2010 deltar 9 ungdommer fordelt på 7 medlemmer ( 2 piano, 3 gitar, 1 fiolin 1 trombone) og 1 hospitant ( piano).

Kontaktperson fo Unge Musikere i Rogaland er Gisela Herb.

Søknadsfrist: 15. mars.

Sist oppdatert av (04.03.2010)