UiS-professor og tidligere studenter i Operaen

Professor og pianist Erling R. Eriksen ved Universitetet i Stavanger spiller italiensk musikk i Operaen søndag 21. februar. Med seg har han de to sangerne og tidligere studentene Eir Inderhaug og Espen Langvik.

Musikken som fremføres er Hugo Wolfs Italienisches Liederbuch og tekstene er en samling kjærlighetsdikt på rim hentet fra italiensk folkediktning. Verket utvikler seg til en forrykende dialog hvor sopranen med sitt koketteri etter hvert bringer den dyptfølende barytonen til vanvidd, ifølge Operaens nettsider.

Kritikerrost
Erling R. Eriksen har konserter med betydelige kunstnere bak seg og har spilt på en rekke internasjonale festivaler. I 2007 ga han ut Johann Sebastian Bachs Das Wohltemperierte Klavier I / II på fire cder og fikk svært gode anmeldelser.

Sterke sangere
Inderhaug og Langvik, som begge har studert ved nåværende Institutt for musikk og dans, har begge markert seg som sterke og spennende sangere.

Eir Inderhaug har sunget på en rekke europeiske scener. Høsten 2009 sang hun i Göteborgoperans oppsetning av Flaggermusen og til våren synger hun i Jephtha ved Den Kongelige Opera i København.

Espen Langvik har gjestet de fleste operascener i Norge og er nå fast ansatt solist ved Den Norske Opera & Ballett. Han er for tiden å høre som Harlekin i Ariadne auf Naxos på Hovedscenen.

Konserten finner sted på Operaens Scene 2.

Sist oppdatert av (19.02.2010)

Bilde av professor Erling R. Eriksen
Professor Erling R. Eriksen spiller for første gang i Operaen, søndag 21. februar.