Simon G. Møller professor II ved SUS

Professor og leder av Centre for Organelle Research (CORE), Simon G. Møller, Universitetet i Stavanger (UiS), er blitt professor II med varighet på fem år ved Stavanger Universitetssjukehus (SUS).

Stillingen er tilknyttet Nasjonalt kompetansesenter for bevegelsesforstyrrelser.

- For UiS åpner dette for at vi i fellesskap kan få større forskningsprosjekter innen nevrodegenerative sykdommer, sier Simon G. Møller. Et formalisert samarbeid mellom UiS og SUS gjør at vi kan bruke kompetansen til søknader om forskningsmidler og gir grunnlag for større grad av publisering. Det gir oss sterkere muligheter til å utnytte den komplementære kompetansen fra grunnforskning til klinisk forskning.

UiS og SUS har allerede flere samarbeidsprosjekter. Blant annet et samarbeid om Parkinsons sykdom med utgangspunkt i planten Arabidopsis thaliana.

- Dette er et unikt samarbeid i internasjonal målestokk mellom plantebiologisk forskning og klinisk forskning om nevrogenerative sykdommer, sier Møller.

Sist oppdatert av (30.03.2009)

Simon G. Møller