Past Present med Bjergsted jazzensemble

Den første uka i februar er to tidligere studenter fra jazzlinja tilbake på UiS. Simen Kiil Halvorsen og Alexander Hoholm utgjør duoen Past Present og skal jobbe med Bjergsted jazzensemble som består av studenter fra Institutt for musikk og dans. Og på lørdag ønsker de velkommen til konsert.

Past Present ble til i 2014 under navnet Halvorsen/Hoholm Duo. De studerte sammen på jazzlinjen i Stavanger hvor de spilte sammen i en rekke konstellasjoner.

Nye i Oslo og innflyttet i samme kollektiv trengte de et nytt prosjekt å fylle tiden med. Ett år senere ble duoen et masterprosjekt ved Norges musikkhøgskole.

Den ene halvdelen av Past Present, Simen Kiil Halvorsen, vant i 2015 Mølsterprisen.

Past Present henter inspirasjon fra klassiske komponister, jazzhistorien og samtidsmusikken. De bruker egne komposisjoner og rammer som utgangspunkt for organisk samspill og improvisasjon.

Past Present er i 2017 plateaktuelle med sin første utgivelse etter et samarbeid i New York med saksofonist Andrew D'Angelo og gjester som Jim Black, Elias Stemeseder og Pete Rende.

Samarbeid med ulike musikere i forskjellige besetninger har vært sentralt i duoens arbeid de siste to årene. Denne gangen har de utfordret seg selv på nye måter. De har arrangert musikken sin for stort ensemble og er takknemlige for å få samarbeide med Bjergsted jazzensemble. De har begge vært en del av ensemblet ved flere anledninger de siste syv årene.

Past Present

Simen Kiil Halvorsen - trompet
Alexander Hoholm - Kontrabass

Bjergsted Jazzensemble

Svein Are Presthus - altsax
Håkon Hagen Knudsen - altsax
Erlend Furuset Jenssen - tenorsax
Jone Randa - bassklarinett
Jørgen Mathisen - fiolin
Nikolai Storevik - fiolin
Dorothea Økland - vokal
Karoline Karlsen - vokal
Håvard Ersland - piano
Raymond Lavik - trommer og perkusjon
Trond Martin Tanke - trommer og perkusjon

Konserten arrangeres i regi av i regi av UiS ved INstitutt for musikk og dans og Stavanger Jazzforum.

Sist oppdatert av Maria Gilje Strand (02.02.2017)

Bildet viser duoen Past Present.