Halvorsens fiolinkonsert på NRK 2 Hovedscenen 4.9.2016

Opptak fra konserten i Stavanger konserthus under den internasjonale musikkforskerkonferansen som ble arrangert på Institutt for musikk og dans i juli.

Under sommerens internasjonale musikkforskerkonferanse (IMS 2016) 1.-6.juli arrangert av Institutt for musikk og dans, ble den nyoppdagede fiolinkonserten av Johan Halvorsen presentert både i et forskerpanel, som rykende fersk kritisk utgave, og på konserten med Henning Kraggerud og Det Norske Kammerorkester. Konserten som var urfremført av den kanadiske fiolinisten Kathleen Parlow i 1909, har etter det blitt ansett som tapt. I fjor sommer ble den gjenoppdaget på Music Library ved University of Toronto, og dette fikk professor Per Dahl vite under IMS 2015-konferansen i New York. Han fikk da avtalt at materialet skulle oversendes Norsk Musikkarvprosjektet som skulle utarbeide en kritisk utgave (partitur og orkesterstemmer samt et klaveruttog), og at nyfremføringen skulle skje under IMS 2016 i Stavanger. Historien om denne fiolinkonserten har svært mange spennende og til dels amorøse elementer slik at NRK Fjernsynet har laget en dokumentar om «Fiolinkonserten som forsvant». Dokumentaren sendes i forkant av konsertopptaket fra 4.juli i Stavanger konserthus.

Sist oppdatert av Lena Crosby Haug (30.08.2016)

Halvorsens fiolinkonsert