Studenter fra IMD spiller på Konserthusets foajekonserter

Studentene har fått tilbud om å spille på hele åtte av årets tradisjonsrike foajekonserter i Stavanger Konserthus i juli. Den første konserten sparkes i gang allerede lørdag 2. juli kl. 13.00 når jazzduoen HåkJohn entrer scenen.

Billettene koster kun 65 kroner og fås kjøpt i Stavanger Konserthus på konsertdagen eller på nett (www.stavanger-konserthus.no).

Her ser du alle konsertene med studenter fra IMD:

Lørdag 2. juli kl. 13.00: HåkJohn
Duoen HåkJohn spiller høyt og lavt, lite og mye, mye mindre og mindre masse. Vante roller blir satt på prøve i jakten på friske lyder og klanger. Musikken er improvisert med innslag av fengende riff og styggfine melodier. Trommer og saksofon i akustisk samspill gir store klanglige muligheter som tar lytterne med til nye, spennende steder. Håkon er en saksofonist fra jugendbyen Ålesund, mens John er en trommeslager fra Bergen.

Søndag 3. juli kl. 13.00: Nybø/Nodeland duo
Arne Martin Nybo og Martin Nodeland er to gitarister som nettopp har fullført sin bachelorgrad i jazzgitar ved Universitetet i Stavanger. De spiller originalkomposisjoner som er tatt fra diverse prosjekter de har drevet med de siste årene. På tross av den litt uvanlige besetningen eksperimenterer duoen ved å bruke alle de forskjellige kvalitetene og mulighetene gitaren har, og presenterer et solid konsept med sterke spesialskrevne komposisjoner.

Mandag 4. juli kl. 13.00: Miriam Davis
Miriam Davis byr på et besøk i fiolinens omfattende verden. Musikken blir både virtuos og lyrisk, og spenner fra barokken til det moderne. Hun spiller musikk av komponister fra hele verden, inkludert Norge, Romania, Tyskland og mange flere. Vil du vil høre variert fiolinmusikk fra en lovende musiker fra UiS, er dette konserten for deg!

Tirsdag 5. juli kl. 13.00: Håkon Hagen Knudsens Salmekvidder
Salmekvidder er et prosjekt som ble til gjennom en skattejakt i salmebokens skog av vakre melodier og ulike stemninger. Disse skattene har så tatt veien gjennom saksofonens labyrint av klanglige, perkussive og tonale muligheter, og kommer ut av det ensomme hornet i en ny og naken form. Salmene er bearbeidet med stort fokus på improvisasjon som binder det hele sammen til en spennende og meditativ lytteopplevelse. Lydbildet gir tid og rom til å sette seg ned og bare la tankene flyte.

Onsdag 6. juli kl. 13.00: Miriam Davis og Milkica Radovanovic
Fiolinisten Miriam Davis og pianisten Milkica Radovanovic er duoen som spiller i foajeen denne onsdagen. Miriam og Milkica fremfører et utvalg romantiske verk for fiolin og piano – inkludert Brahms fantastiske Sonate i A-dur.

Onsdag 13. juli kl. 13.00: Hole/Hoholm duo
Duoen spiller musikk som utforsker det mindre formatet. Dette er to musikere som eksperimenterer med instrumentenes roller. De to har tidligere studert sammen ved jazzlinja i Stavanger og spilt sammen i en rekke ensembler. De jobber med å ta i bruk moderne spilleteknikker til å lage uttrykksfulle arrangementer av blant annet gamle folketoner, i tillegg til helt frie improvisasjoner der de jobber med form og uttrykk.

Onsdag 20. juli kl. 13.00: Jolanda Ojanen og Xiaoxu Yang
Jolanda Ojanen er en finsk fløytespiller som først kom til Stavanger som utvekslingsstudent i 2011. Xiaoxu Yang er en kinesisk pianist, og hun kom for å ta master i piano. Sammen skal de spille Sibelius, Bach, Schubert og Gershwin. Det blir altså stor spennvidde, over flere århundrer, når disse to talentfulle musikkstudentene står på scenen.

Onsdag 27. juli kl. 13.00: Milkica Radovanovic
Første del av talentfulle Milikica Radovanovics konsert er hennes fremføring av Bachs Partita nr. 6, mens i andre del får du høre Prokofievs Pianosonate nr. 2 op.14. Radovanovic er en prisvinnende pianist fra Serbia. Hun er en svært aktiv musiker, som spiller både solo, kammermusikk og tar del i forskjellige prosjekter. For tiden fullfører hun sin andre mastergrad i klassisk piano ved UiS.

Tekster: Stavanger Konserthus

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (28.06.2016)

Pianisten Milkica Radovanovic er en av studentene som spiller i Konserthuset i sommer