• Bilde av antologiene.

Aktuelle med antologier om drama, teater og demokrati

(07.11.2017) Drama- og teaterpedagoger, forskere og kunstnere i den norske høgskole- og universitetssektoren har samarbeidet om å gi ut to antologier. Blant bidragsyterne og forfatterne finner vi Aud B. Sæbø, Anna S. Songe-Møller og Karin B. Bjerkestrand fra UiS.

• F.v.: Karin Vaagland, Martin Flatø, Roger Andre Federici, Arnfinn Helleve, Unni Vere Midthassel og Lars Edvin Bru.

Kan økt satsing på helsesøstre gi bedre læringsmiljø i skolen?

(06.11.2017) Hva skjer når kommuner får mer midler til å bruke på helsesøstre i skolen? Forskere fra NIFU skal i samarbeid med Læringsmiljøsenteret og Folkehelseinstituttet undersøke dette.

• Bilde av Benedikt Jager og Nora Simonhjell.

Tungt litterært redaktørverv til UiS

(06.11.2017) For første gang har redaktørvervet for Norsk litterær årbok hamna utanfor dei gamle universitetsbyane og inn på kontorgangen hjå Institutt for kultur- og språkvitskap ved UiS.

• Illustrasjon av framtidig campus.

Hvordan kan UiS sikre bærekraftig campusutvikling?

(31.10.2017) Statsbygg og Universitetet i Stavanger inviterer til miniseminar om hvordan man best kan utvikle et bærekraftig campusområde. Alle interesserte er hjertelig velkommen.

• Janne Stigen Drangsholt

– Forskningen må ut til folket

(30.10.2017) – I dag er det viktigere enn noensinne at solid, dokumenterbar forskning når ut til folk flest, fastslo hovedtaler Janne Stigen Drangsholt på årsfesten til Universitetet i Stavanger 30. oktober.

• barn jobber på nettbrett

Håndskrift i den digitale tida

(23.10.2017) Hva skjer med håndskrifta til elever som bruker nettbrett i den første lese- og skriveopplæringa? Dette skal Høgskulen i Volda undersøke sammen med Lesesenteret i et nytt forskningsprosjekt.

• Elever som jobber

Disputas om elever som bruker alternativ og supplerende kommunikasjon

(23.10.2017) Tirsdag 24. oktober 2017 disputerer Signhild Skogdal for graden philosophiae doctor (ph.d.) ved Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora ved Universitetet i Stavanger.

• Den norske delegasjonen med Eva Johansson i front.

Stort barnehageprosjekt har fått støtte fra Nordforsk

(23.10.2017) – Det var fantastisk gøy at prosjektet er blitt bevilget støtte, og at det ble så godt vurdert. Det viser at vi har skrevet en bra søknad om et viktig og aktuelt område, nemlig barns muligheter til å oppleve tilhørighet, sier UiS-professor Eva Johansson.

• respons

PC i klasserommet kan gi nye muligheter i undervisningen

(20.10.2017) Klok bruk av teknologi i klasserommet kan gi elevene nye muligheter for meningsfull deltakelse i skoleaktiviteter. Det er erfaringen til forskere som har fulgt tre ungdomsskoler hvor PC-en er en del av skolehverdagen.

• Ketil Knutsen ved UiS.

Har skrevet Europas beste læreverk i historie

(20.10.2017) – Vårt mål var at elevene skulle lære å bruke historie selv for å forstå egen samtid, samt være kritiske til kilder og andres bruk av historie, sier Ketil Knutsen ved UiS.

« Forrige     1 | 2 | 3 | 4 | 5     Neste »
Viser fra 31 til 40 av totalt 50 artikler