• The Research Council of Norway logo

FRIPRO Kick-off 26th of February

(16.02.2018) Are you planning to apply for FRIPRO from the Research Council of Norway? Then you must join our FRIPRO Kick-off seminar Monday 26th of February. A FRIPRO evaluator will share top tips on what evaluators look for in a FRIPRO application, and experienced grant writers will give their best advice for the proposal writing process.

• Studenter på lesesal.

Lyst å ta kurs i Australia?

(13.02.2018) Er du ph.d.-stipendiat innen utdanningsvitenskap? Nå har du mulighet til å ta et kurs i Australia.

• Utdanningskonferansen.

Sang og fersk forskning samlet utdanningssektoren

(07.02.2018) Over 200 ansatte fra barnehager, skoler og andre utdanningsaktører i fylket deltok i dag på Utdanningskonferansen for å få et innblikk i all den spennende forskningen som foregår på feltet.

• Egil Gabrielsen

En skikkelig skolemann

(31.01.2018) Egentlig hadde visst Egil Gabrielsen (70) lovet kona å gå av med pensjon for lenge siden. Men det var bare så mye spennende som måtte gjøres ferdig på jobb først.

• Kvinnelig lærer hjelper elev i klasserom. Foto: iStock.

Stipendiat i utdanningsvitenskap

(29.01.2018) Læringsmiljøsenteret har ledig stilling som doktorgradsstipendiat i utdanningsvitenskap. Temaområdet for stipendiatet er læreres overføring av forskningsbasert kunnskap til praksis i klasserommet. Søknadsfristen er 26. februar.

• Professor Elizabeth Norberg-Schulz inviterer til operakafé

Operakafé i Sandnes kulturhus

(24.01.2018) Professor Elizabeth Norberg-Schulz og sangstudentene ved Fakultet for utøvende kunstfag inviterer til konsert i Sandnes kulturhus mandag 12. februar.

• Bildet viser studenter i en forelesningssal.

Hva bør man tenke på når man søker lærerjobb?

(24.01.2018) 1) Pass på at referansene du har oppgitt er klar over at de faktisk er oppgitt. 2) Kom tidlig nok til å finne fram, men ikke en time før. 3) Skriv en skikkelig søknad, og ta deg tid til å gå igjennom den før den sendes inn.

• Lærerstudenter i praksis på en skole.

– En samfunnsplikt å ta imot praksisstudenter

(22.01.2018) Regionens skoler har nå sjansen til å bli en av UiS' nye partnerskapsskoler. – Det er givende å bidra til å utvikle dyktige lærere, sier rektor Tor Egil Gryte ved Storevarden skole.

• vibeke rønneberg

Disputas: Årsaker til og følger av manglende skriveflyt på ordnivå

(18.01.2018) Vibeke Rønneberg disputerer 19. januar for ph.d.-graden ved UiB med avhandlingen «My Spelling is Wobbly - causes and consequences of word-level disfluencies in written composition». Avhandlingen er et samarbeid mellom UiB og Lesesenteret/UiS.

• Per Ramvi, styreleder i Validé, Anne Cathrin Østebø og Terje Handeland i Validé.

Validé fikk forsknings- og nyskapingsprisen 2017

(16.01.2018) Forsknings- og nyskapingsprisen 2017 gikk ikke til et selskap med oppstartsuksess, men til fagmiljøet som sørger for at næringslivsuksesser oppstår.

« Forrige     1 | 2 | 3 | 4 | 5     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 50 artikler