• Øystein Lund Bø, Siri M. Kalvig og Helleik L. Syse.

Millioner til grønne bygg og sikrere tunneler

(11.12.2017) En satsing på smarte og nye løsninger for grønne bygg og bydeler igangsettes etter at Forskningsrådet ga 10 millioner til prosjektet Smart Energy Hub. Fylkeskommunen, næringslivet og UiS følger opp med ytterligere midler.

• Studenter i auditorium.

Terrorbekjempelse på universitetene

(08.12.2017) Kunnskapssektoren må tenke nøye gjennom sin rolle i radikaliseringsforebyggingen og ikke innføre tiltak som kan gå mot de verdiene som disse institusjonene står for, mener to UiS-forskere.

• Gjengen bak det nye barnehagesenteret.

Jubler for barnehagesenter til UiS!

(08.12.2017) UiS blir tildelt 25 millioner til et nytt senter for barnehageforskning. – Dette er en gledelig nyhet som vil ha stor betydning for barnehagebarn i Norge, sier rektor Marit Boyesen.

• Flagg på halv stang, for Margit Garvik.

Margit Garvik er død

(08.12.2017) UiS har mottatt det triste budskapet om at førsteamanuensis Margit Garvik er død.

• distriktsnorge

Tiåringer i store kommuner har best leseferdigheter

(07.12.2017) Elever i store kommuner er bedre lesere enn elever i små kommuner, også når det er tatt høyde for foreldrenes utdanning og elevenes sosiale bakgrunn. Det viser leseundersøkelsen PIRLS 2016.

• Christmas at  Museum of Archaeology

Familiy Sunday at Museum of Archaeology

(05.12.2017) Museum of Archaeology invites all UiS employees and their families to a free family day on Sunday, December 10th. Join the tour "Yule before Jesus", make spice bags at the christmas workshop and eat "julegrøt" in our café.

• tommel opp for lesing

Norske elever har betydelig framgang i lesing

(05.12.2017) Norske tiåringer har blitt stadig bedre lesere, og ligger nå svært godt an internasjonalt. Det viser leseundersøkelsen PIRLS 2016. Lesesenteret har hatt ansvaret for PIRLS i Norge.

• Jul på Arkeologisk museum

Familiesøndag på Arkeologisk museum

(05.12.2017) Arkeologisk museum inviterer alle UiS-ansatte med familier til en gratis familiedag søndag 10. desember. Bli med på omvisningen Jól før Jesus, lag krydderposer på jóleverksted og spis julegrøten hos oss.

• Ny Forskrift om studier og eksamen

(01.12.2017) Fredag 1. desember 2017 trer ny Forskrift om studier og eksamen ved Universitetet i Stavanger i kraft.

• Rektor Marit Boyesen holder tale for forsamling

Feiret gründersatsing og innovasjonsforskning

(30.11.2017) Nylig feiret innovasjonsmiljøet på Ullandhaug seg selv med åpning av inkubatorer og markering av 10 år med innovasjonsforskning.

« Forrige     1 | 2 | 3 | 4 | 5     Neste »
Viser fra 1 til 10 av totalt 50 artikler