Medaljedryss til UiS-professor

Professor Bernt Sigve Aadnøy ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet mottok hele tre utmerkelser fra Society of Petroleum Engineers (SPE) under organisasjonens Annual Technical Conference and Exhibition i Houston nylig.

Bernt Sigve Aadnøy ble utnevnt som æresmedlem både av American Institute of Mining, Metallurgical and Petroleum Engineers (AIME) og av SPE. Ingen nordmann er tidligere tildelt disse utmerkelsene i noen av de to organisasjonene.

I tillegg ble Aadnøy utnevnt til Distinguished member of SPE på bakgrunn av hans kompetanse, som under medaljeseremonien ble karakterisert som verdensledende.

– Det var selvfølgelig en stor overraskelse og glede å bli hedret på denne måten, sier Aadnøy, som presiserer at det meste av det han har publisert er gjort i regi av Universitetet i Stavanger og at universitetet derfor også er mottaker av prisene.

SPE og AIME er de største organisasjonene innen olje- og gassbransjen og har til sammen 143. 000 medlemmer.

Sist oppdatert av Jon Bjelland (21.10.2015)