NOKUT-frokost: Bidrar delstudier i utlandet til å heve kvaliteten i høyere utdanning?

Kunnskapsministeren er blant paneldeltakerne når NOKUT inviterer til frokostmøte: Er det kvalitet som er grunnlaget for valg av utvekslings-avtaler mellom universiteter og høyskoler? Og hvordan hever utenlandsstudiene nivået på studentenes læringsutbytte? Møtet streames på nett 15. oktober kl. 08:00-09:30.

Årlig tar vel 12 000 norske studenter delstudier i utlandet, og den norske staten bruker millioner på dette gjennom Lånekassen. Hvordan bidrar disse delstudiene til å heve kvaliteten i norsk høyere utdanning. Er det kvalitet som er grunnlaget for valg av utvekslingsavtaler mellom universiteter og høyskoler? Hvilke andre kriterier er viktige?

NOKUT har samlet et knippe sentrale personer i sektoren for å diskutere dette temaet. Hovedspørsmålet er om delstudier i utlandet hever kvaliteten på norsk høyere utdanning.

Deltakere:

• Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen
  • Terje Mørland, direktør i NOKUT
  • NSO (leder / fagpolitisk leder)

Tid: Torsdag 15. oktober, 08.00-09.30
Sted: Hotel Bristol, Store festsal

Frokostmøtet strømmes direkte på NOKUT sine nettsider

Sist oppdatert av Trym Holbek (08.10.2015)