Omsorgsrelasjoner i sykepleie i Tanzania

Bodil Bø Våga ved Institutt for helsefag disputerer fredag 2. oktober 2015 ved Universitetet i Bergen. Våga forsvarer sin avhandling om omsorgsrelasjoner i sykepleie i Tanzania.

Sykepleieutøvelse i Tanzania og i Afrika generelt har blitt kritisert for å være preget av dårlig pasientbehandling. Forklaringer har vært knyttet til stort arbeidspress og manglende ressurser. Målet for Vågas studie var å utforske den lokale konstruksjonen av sykepleieomsorg gjennom intervju og observasjon av samhandlingen mellom sykepleiere og HIV-positive kvinner innenfor program for forebygging av mor-barn smitte gjennom svangerskap og amming.

Avhandlingen har fått tittelen: «Scrutinizing care in nursing practice. An ethnographic study of nurse-mother interaction in programmes to prevent HIV transmission from mother to child in Tanzania».

Les mer på UiB sine nettsider.

Sist oppdatert av Benedicte Pentz (28.09.2015)