Hvordan påvirker globale forhold lokal religiøs praksis?

Mandag 28. september klokka 19:00 blir det arrangert bokbad i Folken i forbindelse med lansering av boken «Levende religion», redigert av Anne Kalvig og Anna Rebecca Solevåg.

Møt opp på Folken på mandag 28. september klokka 19.00 og hør forfattere og redaktører i samtale med Aftenbladets journalist Harald Birkevold.

Forskningssamarbeid
Bokbadet blir arrangert i forbindelse med lansering av boken «Levende religion», redigert av Anne Kalvig, førsteamanuensis i religionvitenskap ved Institutt for kultur- og språkvitenskap ved Universitetet i Stavanger og Anna Rebecca Solevåg, førsteamanuensis i Det nye testamentet ved Misjonshøgskolen i Stavanger. De er tilknyttet «Religion, kultur og globalisering», som er et UiS- og MHS-forskningssamarbeid.

På hvilke måter kommer mangfoldet i religiøs praksis til uttrykk i Norge i dag – og hvordan kom slikt mangfold til uttrykk tidligere? Dette er et av mange spørsmål som dukker opp i boka.

Aktuelle trender
Boka utforsker aktuelle trender innen religionsforskningen, som globalisering, religiøs praksis og hverdagsreligion gjennom å se på lokale, religiøse manifestasjoner.

Med Rogaland og særlig Stavanger-regionen som «sted», dekker artikkelforfatterne historiske hendelser og nåtidige trender, som viser hvordan religion og spiritualitet lever, reiser og er i stadig endring gjennom menneskers praksis og erfaring. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Les mer om boken her.

Tekst: Maria Gilje Torheim
Foto: Elisabeth Tønnessen

Sist oppdatert av Maria Gilje Strand (25.09.2015)