Bli med på Forskningsdagene

Mange av forskerne fra UiS skal i ilden når årets forskningsdager arrangeres mellom 16. og 27. september. Ta turen til Sting, Folken eller sving innom Forskningstorget i Stavanger sentrum.

Det blir totalt 16 arrangement når årets går av stabelen mellom 16 og 27. september. Tradisjon tro blir det Forsker StandUp på Sting med 12 spennende og kanskje også litt morsomme forskere. Det blir et festshow på Folken 17. september når Forsker Grand Prix går av stabelen under Hilde Zahls ledelse. Og Forskertorget i Stavanger sentrum lørdag 19. september er også et sted det er verdt å ta turen.

Forsker Grand Prix på Folken
Under Forskningsdagene arrangeresforskningsformidlingens grand prix, hvor phd-stipendiater har fire minutter på seg til å fortelle, forklare og engasjere publikum med sin forskning. er en nasjonal konkurranse for doktorgradsstipendiater, og åtte deltakere fra Universitetet i Stavanger, Stavanger universitetssjukehus og Høgskolen Stord/Haugesund skal i ilden på Folken i Stavanger torsdag 17. september. Her får de presentert forskningen sin til et bredt publikum for første gang, og publikum i salen kan stemme på sin favoritt. De skal også bedømmes av et dommerpanel bestående av Bjørn Ravn Carlsen, Martha Ulvund og Nina Kristiansen. De to beste fra finalen i Stavanger går videre til den nasjonale finalen i Trondheim 26. september.

Årets deltakere på Forsker Grand Prix er: Signe Egenberg, Institutt for helsefag ved Universitetet i Stavanger og Stavanger universitetssjukehus, Delphine Crappe, Institutt for matematikk og naturvitenskap ved Universitetet i Stavanger, Oded Ben Horin, Avdeling for lærarutdanning og kulturfag ved Høgskolen Stord/Haugesund og Universitetet i Bergen, Lene Bjørnø, Institutt for industriell økonomi, risikostyring og planlegging ved Universitetet i Stavanger, Huyen Vu, Institutt for data- og elektroteknikk ved Universitetet i Stavanger, Kari Einarsen, Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger, Valeri Aristide Razafimanantsoa, Institutt for matematikk og naturvitenskap ved Universitetet i Stavanger, Thomas Arnesen, Avdeling for lærarutdanning og kulturfag ved Høgskolen Stord/Haugesund og Universitetet i Oslo.

Forsker StandUp på Sting
Kom på Sting 22. og 23. september, bli opplyst og kanskje til og med le litt av 12 av Stavangers gode forskere.
En forsker – en mikrofon – et kvarter. Det er essensen når til sammen 12 forskere skal opp på scenen, få deg til å le, og til å gå ut litt klokere enn da du kom inn.

Tema: Mat
Forskningsdagene er en nasjonal festival som hvert år arrangeres i regi av Forskningsrådet, med hele 1000 arrangementer på 200 steder i landet. Årets hovedtema for festivalen er Mat.  Mat er aldri bare mat. Mat er politikk, kultur og religion. Mat angår oss alle – hele tiden.
Flere av arrangementene i Stavanger knyttes opp mot tema. Både Barneuniversitetet, flere temamøter hvor vi blant annet setter Rå melk under lupen og ser på etiske utfordringer ulike yrkesgrupper møter i arbeidet med mat.Vi har også et spennende samarbeid mellom Arkeologisk museum og Hotellhøgskolen ved UiS.

Hele programmet for Forskningsdagene 2015

Sist oppdatert av Ragnhild Nordahl Næss (07.09.2015)