45 av 500 nye studieplasser til UiS

Universitetet i Stavanger er blant studiestedene som får flest nye studieplasser i revidert nasjonalbudsjett.

12 av de nye studieplassene vil gå til master i økonomi og administrasjon. Disse plassene vil fra 2016 være øremerket spesialisering i entreprenørskap og innovasjon.

Denne spesialiseringen vil være så fleksibel at også studenter på andre utdanninger kan bruke emnene i sin utdanning.

Av de resterende nye studieplassene vil 20 gå til teknologi og realfag, åtte til master i samfunnssikkerhet og fem til sykepleierutdanningen.

–  Flere studieplasser til UiS er en gledelig nyhet. Vi kan ta opp flere av våre gode søkere, noe som vil styrke vår posisjon som universitet, sier rektor ved UiS, Marit Boyesen.

Her ser du Kunnskapsdepartementets fordeling av de nye studieplassene i revidert nasjonalbudsjett.

Tekst: Elin Nyberg

Sist oppdatert av Elin Nyberg (01.07.2015)