Helge Ole Bergesen er død

UiS har mottatt det triste budskapet om at tidligere forskningsdirektør Helge Ole Bergesen døde natt til mandag 29. juni. Han bisettes fra Hetlandskirken tirsdag 7. juli klokken 1400.

Helge Ole Bergesen var forskningsdirektør ved Universitetet i Stavanger fra 2006 til 2013 da han av helsemessige årsaker gikk over i en førsteamanuensisstilling ved Institutt for medie- kultur- og samfunnsfag.

Fra 2001 til 2005 var han statssekretær i Utdannings- og forskningsdepartementet under statsråd Kristin Clemet.

Helge Ole Bergesen var utdannet statsviter med mellomfag i russisk.

Han var forsker ved Fridtjof Nansens institutt fra 1980, med professorkompetanse som seniorforsker fra 1999.

Han foreleste også ved Universitetet i Oslo, Handelshøyskolen BI og ved Odense universitet.

I tillegg ga han ut en lang rekke populærvitenskapelige lærebøker og andre publikasjoner innen samfunnsfag, politikk og faglitteratur.

Han var også i en årrekke Høyre-representant i Stavanger bystyre og formannskap.

Helge Ole Bergesen ble 65 år gammel.

Det vil bli flagget på halv stang på universitetsområdet i forbindelse med bisettelsen.

Sist oppdatert av Elin Nyberg (01.07.2015)