Anbefaler masterstudier i IKT

- Vi anbefaler å ta masterstudier i IKT-fag, sier Ragnar Stølsmark, Glenn Harveland og Inger Lende Sandved.

De tre snakker av erfaring. Inger Lende Sandved tar sin master i signalbehandling. Glenn Harveland i kybernetikk, og Ragnar Stølsmark i data.

- På masternivå er det mindre klasser, og vi får bedre kontakt med foreleserne. Men på den annen side er mye opp til den enkelte. Studentene må vise initiativ selv for å lære, sier Glenn Harveland, som er innen i sitt femte masterår.

Harveland er for tiden i gang med masteroppgaven.

- I forbindelse med oppgaven har jeg fått bruk for fag som jeg ikke hadde trodd på forhånd. Det viser at opplegget og undervisningen har vært nyttig.

Harveland har allerede fått jobb og starter i Aker Elektro til sommeren.

- Med masterbakgrunn har vi større muligheter til å få jobb, sier Harveland, som fikk jobbtilbud etter Næringslivsdagen i fjor høst.

Inger Lende Sandved har bachelor fra Universitetet i Tromsø som bakgrunn før hun startet på masterstudiene på UiS. Nå er hun på fjerde året på masterstudiet i signalbehandling.

- Selv var jeg ikke tvil at jeg skulle gå videre til masterstudiet, sier hun. Det er et bra læringsmiljø på signalbehandling, og det har vært kjekt å få uttelling for det vi har jobbet med.

- Rent arbeidsmessig har det vært et overkommelig studium, sier Inger Lende Sandved.

- Masterstudiet i data er lærerikt, sier Ragnar Stølsmark som er inne på fjerde året. Masterstudiet er mer prosjektorientert enn bachelorstudiet og det gir større læringseffekt. Det er også enkelt å få jobb etter studiet.

Sist oppdatert av Egil Rugland (10.04.2008)