Odd Leren er død

Vi mottok tirsdag melding om at direktør Odd Leren er død, 67 år gammel. Bisettelsen finner sted tirsdag 15. april kl 14.30 i Sandnes kirke.

Odd falt om under lunsjen i Kitty Kiellands hus fredag 4. april. Kolleger som var tilstede reagerte resolutt, og ga livreddende førstehjelp. Han ble kjørt til sykehuset, men kom ikke til bevissthet igjen før han døde om kvelden mandag 7. april. Jeg berømmer innsatsen kollegene gjorde for å redde livet hans.

Tidligere i år mottok Odd Sandnes Sparebanks honnørpris for 2007 for sin mangeårige innsats for musikklivet i Rogaland.

Odd var rektor ved Rogaland musikkkonservatorium fra etableringen i 1971 til konservatoriet ble en del av Høgskolen i Stavanger i 1994. Ved overgangen til høgskolen, ble Odd direktør ved Avdeling for kunstfag, og senere i sentraladministrasjonen. Fra 2002 og fram til januar i år var han direktør i FLEKS – Senter for Fleksibel læring og kompetanseutvikling ved UiS. Den siste tiden har han hatt stabsoppgaver, blant annet knyttet til utviklingen av Bjergsted.

Odd har gjort en meget stor innsats ved UiS og de tidligere høgskolene som inngår i universitetet. Han fikk gjennomført mye, noe som blant annet Sandnes Sparebanks honnørpris er en anerkjennelse for.

Vi lyser fred over Odd Lerens minne.

Per Ramvi
universitetsdirektør

Sist oppdatert av (09.04.2008)