UiS-studenter presenterer bacheloroppgave i Moskva

De to UiS-studentene i petroleumsteknologi, Damien M. Jeremiah og Kristin Elisabeth Næss, drar mandag til Gubkin universitetet i Moskva for å presentere bacheloroppgaver i selskap med 900 andre studenter fra hele verden.

Dette er en årlig begivenhet ved det russiske universitetet, og de to UiS-studentene ser frem til oppholdet med stor forventning.

- Det blir en fantastisk opplevelse for oss, sier Damien M. Jeremiah og Kristin Elisabeth Næss.

De to UiS-studentene ble valgt ut av veilederne på Institutt for petroleumsteknologi. Jeremiah har jobbet i gruppe med Shirwac Herst og Trond Angeltvedt, men bare en i gruppen kan reise.

- Hele gruppen hadde fortjent å reise, sier Jeremiah. Det har vært et sterkt samhold i gruppen som også har hatt kjempegod støtte av veileder professor Aly Hamouda.

Tema for bacheloroppgaven til Jeremiah er reologiske egenskaper ved olje/diesel ved forskjellig temperaturer.

- Personlig føler jeg meg privilegert over å få denne muligheten. Det er både inspirerende og motiverende for de videre studiene samtidig som det er kjekt å få noe tilbake for all jobbingen, sier Jeremiah og får støtte fra Kristin Næss.

Kristin Elisabeth Næss har fått gode tilbakemeldinger fra veilederne førsteamanuensis Merete Vadla Madland og doktorgradstipendiat Edvard Omdahl på sin bacheloroppgave om poretrykk i kalkstein.

- Tilbakemeldingene gikk på at den minnet mer om en masteroppgave, og Edvard Omdahl kunne faktisk bruke den i forbindelse med doktorgradsavhandlingen, sier hun. Det er kjekt å få den slags anerkjennelse.

Damien M. Jeremiah har allerede fått jobb etter de tre-årige bachelorstudiene i Schlumberger. Kristin Elisabeth Næss går over til dte to-årige masterstudiet i samfunnssikkerhet til høsten.

Turen til Moskva er sponset av StatoilHydro som dekker alle utgifter i forbindelse med oppholdet.

Sist oppdatert av Egil Rugland (03.04.2008)