Klaverkonsert med UiS-studenter

Er du glad i Chopin? Da bør du komme på konsert i Bjergsted tirsdag 8. april. Da holder klaverstudentene ved Universitetet i Stavanger konserten ”Kontraster I”.

To tirsdager på rad vil publikum oppleve konsert med klaverstudentene ved Institutt for musikk og dans ved Universitetet i Stavanger. De inviterer til ”Kontraster I” og "Kontraster II" i Lille konsertsal i Bjergsted.

Førstkommende tirsdag avholdes "Kontraster I" som består av en blanding av romantisk musikk og nyere musikk.
– Flere av stykkene som skal spilles er av Chopin, og hvem elsker ikke Chopin? Dette er kjempeflotte stykker som går rett hjem, sier førsteamanuensis Gisela Herb ved Institutt for musikk og dans.

Det er studentene til klaverprofessor Håkon Austbø som skal i ilden denne tirsdagen. Kristian Evjen avslutter konserten med et stykke av Olivier Messiaen – en forsmak på Messiaen-festivalen som holdes i november.

Konserten er gratis og starter klokka 19.30 i Lille konsertsal i Bjergsted tirsdag 8. april.

Program for konserten:

Fryderyk Chopin: Ballade g-moll op. 23
Solist: Signe Marie Veshovda

Fryderyk Chopin: Scherzo Dess-dur op. 31
Solist: Tereza Kleinova

Fryderyk Chopin: 3 etyder fra op. 10, nr. 1, C-dur, nr. 3, E-dur, nr. 12, c-moll
Solist: Ahmad Mirzajev

Fryderyk Chopin: Ballade f-moll op.
Solist: Milan Rabrenovic

Pause

Igor Stravinsky: Serenade en la (1925), Hymne, Romanza, Rondoletto, Cadenza Finala
Solist: Sevinj Mirzajeva

Carl Vine: 5 Bagatelles (1994), nr.1 – 4, nr. 5, Threnody (for all of the innocent victims)
Solist: Marie Lilleng

Olivier Messiaen: Fra “20 Regards sur l’Enfant-Jésus” (1944), 17. Regard du Silence, 18. Regard de l’Onction terrible
Solist: Kristian Evjen

"Kontraster II" avholdes tirsdag 15.4 kl.19.30 i Lille konsertsal.

Les mer om hele vårprogrammet. her (Word, 176 kB).

Sist oppdatert av Karen Anne Okstad (31.03.2008)