Gudmestad og Zolotukhin æresdoktor i Murmansk

Professor II Ove T. Gudmestad, UiS, og professor II Anatoly Zolotukhin, UiS, blir fredag 28. mars utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Murmansk.

Ove T. Gudmestad er tidligere utnevnt til æresdoktor ved Gubkin universitetet i Moskva. Gudmestad har hovedstilling i StatoilHydro, og han har nå fått tilbud om professorstilling i marin teknologi og undervannsteknologi ved Institutt for konstruksjonsteknikk og materialteknologi.

Både Gudmestad og Zolotukhin som også har hovedstilling i StatoilHydro, har i en årrekke vært sentrale i arbeidet med å etablere samarbeid mellom UiS og russiske universiteter med Gubkin universitetet, Universitetet i Murmansk og Universitetet i Arkangelsk som de viktigste samarbeidspartnerne.

- Dette er kjekt på det personlige planet å bli satt pris på, sier Ove T. Gudmestad. – Men det er også viktig for UiS i arbeidet med å etablere internasjonalt samarbeid.

Sist oppdatert av Egil Rugland (26.03.2008)