Unntakstilstand på campus Ullandhaug

Åpen dag på Universitetet i Stavanger er ikke som andre dager. 10. mars er tirsdagen hvor 10 500 studenter og 1300 ansatte er fritatt forelesninger, kollokviegrupper og praktiske øvelser på lab eller verksted.

Campus Ullandhaug åpner dørene på vidt gap og viser fram fasiliteter og folk - til alle som er nysgjerrige på hvordan det er å være student på Universitetet i Stavanger.

50 foredrag, 80 stands og omvisninger på kryss og tvers
Ansatte, studenter, linjeforeninger og studentorganisasjoner rigger opp over 80 ulike stands denne dagen. Det holdes over 50 populærvitenskapelige foredrag. Her spenner tema vidt og godt, fra foredrag med spiselige smaksprøver til vitenskapelige smakebiter på menyen.

Studenter gir omvisninger på campus hvert kvarter. De gir deg et overblikk over de fleste bygg og dets innhold på campus – inkludert hvordan det er å bo på studenthybel rett ved siden av forelesningssalen.

Vi viser dessuten fram våre spennende laboratorier: petroleum, robot, maskin, elektronmikroskop, medisinteknisk, matematikk og naturfag, organeller og sykepleielab’en.

Mediefagene åpner opp nyhetsdesken, SiS Sportssenter utfordrer med Rogalands høyeste klatrevegg og Studentene hus håper alle stikker innom den koseligste kafeen på campus.

Film, teater, skolelunsj og quiz
Om ikke det er nok så viser mediestudenter fram sine eksamensfilmer, dramastudenter byr på Etnoteater og Mat og helse disker opp med skolelunsj til over 2000 besøkende. På biblioteket kvisser de og tester kreativiteten din, og på sykepleie får du målt blodtrykket ditt – blant annet.

Idrettsstudentene får lov til å være i fri utfoldelse utendørs, det snakkes om kanoer, kaffe og vafler. Vi har dessuten hørt rykter om at et uoffisielt kjemishow skal gå av stabelen i løpet av dagen, utenfor Kjølv Egelands hus …

Ses på campus!
Åpen dag på campus Ullandhaug arrangeres i år for åttende gang. I fjor var det nærmere 2000 besøkende. I år ønsker UiS flere til – det vil si alle som har ønske om og anledning til å ta turen til Ullandhaug tirsdag 10. mars kl. 09.00-14.00.

Universitetet i Stavanger er stolt av sin virksomhet. Åpen dag gir deg et innblikk i høyere utdanning, ulike studieprogram og ikke minst studentlivet. Sees på campus?

Program Åpen dag 2015

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (06.03.2015)