79 prosent svarte på medarbeiderundersøkelsen

– Dette er et bra tall som vi er fornøyd med, sier organisasjonspsykolog Marte Bøe.

Bøe  takker alle ansatte som deltok i undersøkelsen og alle ledere som engasjerte seg i den.

– Det har vært morsomt å se hvordan ledere har fulgt med på undersøkelsen og har konkurrert  uformelt seg imellom om å ha høy svarprosent, sier Bøe.

Kan følge utviklingen
Det var nå fjerde gang UiS gjennomførte medarbeiderundersøkelse. Det åpner for å se hvordan arbeidsmiljøet har utviklet seg siden første undersøkelse i 2009.

Medarbeiderundersøkelsen i 2013 hadde en svarprosent på 84 prosent, noe som ble ansett som et svært bra resultat for universitets- og høgskolsektoren.

Skjær i sjøen
Denne gang falt dessverre noen av spørsmålene ut da undersøkelsen ble lansert, slik at undersøkelsen måtte sendes ut på ny. Det kan ha påvirket svarprosenten for 2015-undersøkelsen, tror Bøe.

– Vi så at svært mange svarte på undersøkelsen den første dagen den lå ute. Derfor var det så klart uheldig at undersøkelsen måtte stenges og sendes ut på ny, sier Marte Bøe.

– For de avdelingene som har et fall i svarprosent fra forrige undersøkelse vil resultatene måtte bli tolket med forsiktighet, understreker organisasjonspsykologen.

Resultatene presenteres
Hovedfunnene i medarbeiderundersøkelsen blir presentert i et allmøte tirsdag 3. mars.

Møtet varer  fra 1215 til 1400 og holdes i rom AR G-001.

I uke 11 vil lederne få tilgang på resultater for sine enheter og fra uke 12 vil lederne presentere resultatene ved enhetene.

Sist oppdatert av Elin Nyberg (16.02.2015)