Popart-inspirert i Ivar Langens hus

Utfordringen var å lage kunst til et krevende rom fylt med tekniske installasjoner og støy. Kunstnerne løste det med et verk som både hører hjemme og er fremmed i konteksten.

Kunstverket «Fun Games Lose Eye (A Cautionary Tale)» av Marius Dahl og Jan Christensen ble avduket onsdag 11. februar 2015 av universitetsdirektør John Møst.

Verket er plassert inni laboratoriebygget Ivar Langens hus, men slik at det er synlig fra utsiden gjennom vinduene.

Lyset i verket gjør det godt synlig utenfra, spesielt kvelds- og nattestid, og gjør det til en identitetsmarkør for bygget.

Kommentar
Kunstnernes ide er at verket skal stå som en kunstnerisk kommentar til aktiviteten i Ivar Langens hus og trigge tanken, både hos studenter og forbipasserende.

Marius Dahl forteller at de tok utgangspunkt i noe som var gjenkjennelig og relevant i forhold til rommet kunstverket skulle stå i, nemlig varseltrekanter.

Stilisert og forstørret
For å unngå forveksling med reelle symboler og for at verket skulle skal stå klart frem i rommet, ble varseltrekantene stilisert og forstørret.

– Så tømte vi trekantene for innhold og satte inn stiliserte deler av kjemiske faresymboler for å gjøre dem mer abstrakte, og overlate til hver enkelt å tolke verket, sier Marius Dahl.

– Vi fokuserer på viktigheten av å være påpasselig i laboratoriet, men på en humoristisk måte som gjenspeiler hvor morsomt studentene har det her hvor det både bygges teoretiske kunnskaper og mer konkrete ting, til og med gokarter, legger kunstneren til.

Sist oppdatert av Elin Nyberg (11.02.2015)