SR-Bank gir 5 millioner til bygging av studentboliger

SpareBank 1 SR-Bank og Sparebankstiftelsen SR-Bank har gitt 5 millioner kroner til prosjektet Rom for studenter, slik at SiS kan bygge flere studentboliger i Stavanger. Bidraget fra SR-Bank tilsvarer 20 nye boliger.

– Vi er bekymret for bosituasjonen til studentene som kommer til Stavanger. Det ønsker vi å gjøre noe med. Vi mener det er en god investering å sikre at enda flere gode hoder velger å studere ved UiS, og ikke minst bli boende i regionen etter endt utdannelse. Derfor må vi legge forholdene til rette, ved å sikre studentene et sted å bo.

Det sier konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank, Arne Austreid. Administrerende direktør i SiS, Ellinor Svela, ønsker å takke SR-Bank på vegne av studentene.

Les mer om prosjektet Rom for studenter

– Det er fantastisk kjekt at næringslivet i regionen stiller opp på denne måten, med rause gaver til UiS sitt 10-årsjubileum og studentene, sier Svela.

10-årsdag
Bidraget ble offentliggjort fredag 31. oktober – to dager etter at UiS feiret sin 10-årsdag som universitet. – Til lykke med de ti årene dere har vært et universitet, og lykke til med de neste ti årene, sier Austreid.

Til sammen har næringslivet i Stavanger og Sandnes bidratt med 28.250.000 kroner til Rom for studenter. Dette er nok til å bygge 113 hybelenheter.

Etter planen skal til sammen 200 studenthybler stå klare på Campus Ullandhaug om to til tre år.

Mange givere
SiS og UiS er veldig takknemlige for at disse aktørene har bidratt til prosjektet:

• Sparebank 1 SR‐Bank og Sparebankstiftelsen SR-‐Bank: kr. 5.000.000
  • Lyse: kr. 10.000.000,-
  • Universitetsfondet for Rogaland AS: kr. 10.000.000,-
  • ConocoPhillips: kr. 1.500.000,-­
  • Sandnes Sparebank: kr. 1.000.000,-
  • Inge Steenslands stiftelse: kr. 500.000,-
  • Tvedt Eiendom: kr. 250.000,-­

Sist oppdatert av Leiv Gunnar Lie (31.10.2014)