Bedre karriere med Erasmus

Studenter som reiser ut gjennom Erasmus stiller sterkere på jobbmarkedet, ifølge den store EU-undersøkelsen Erasmus Impact Study.

Europakommisjonen har utført den største studien noensinne blant 80.000 europeiske nåværende og tidligere studenter, arbeidsgivere, bedrifter og ansatte på høyere utdanningsinstitusjoner.

Resultatene fra Erasmus Impact Study er tydelige: Å reise ut gjennom Erasmus har en positiv effekt på studentenes jobbmuligheter. Internasjonal erfaring gjør også at de tilegner seg personlige egenskaper som gjør dem attraktive for arbeidsgivere.

Av studenter som reiser ut gjennom Erasmus praksismobilitet, blir én av tre tilbudt jobb i bedriften eller organisasjonen hvor de oppholder seg. Praksisstudenter blir også oftere entreprenører, siden 1 av 10 starter sitt eget foretak.

Som om ikke dette var nok, møtte hele 27 prosent av studentene sine livspartnere gjennom Erasmus-oppholdet sitt. Det har også blitt født én million Erasmus-barn siden 1987.

Tekst: SIU

Sist oppdatert av Trym Holbek (14.10.2014)