Velkommen til Åpen dag ved UiS

Tirsdag 4. mars ønsker Universitetet i Stavanger alle velkommen til Åpen dag. Denne dagen kan du få med deg alt fra foredrag og presentasjoner til laboratoriebesøk og omvisning. Åpen dag er en gyllen sjanse til å se hvordan det er å være student ved UiS.

Programmet under Åpen dag er fullspekket fra klokken 9.00 til 15.00. Alle som vil vite mer om høyere utdanning og studietilbudene ved UiS bør finne veien til Ullandhaug tirsdag 4. mars. Dette er første gang UiS arrangerer en slik dag.

Unikt tilbud
- Målgruppen vil i hovedsak være avgangselever fra videregående skole, men alle interesserte er velkomne. Under Åpen dag vil elever, studenter, foresatte og andre få svar på det de måtte lure på når det gjelder studier ved UiS, sier prosjektkoordinator Egil C. Svela og legger til:

- Åpen dag er dessuten et unikt tilbud for rådgivere som søker informasjon om høyere utdanning. Vi har et eget program for rådgivere som tar opp tema som forskrifter og regelverk i høyere utdanning.

Stor aktivitet
- Alle utdanningsområdene ved UiS vil ha stands i ulike bygg på campus. Det vil bli omvisninger av studenter, besøk på ulike laboratorier og spennende forelesninger innenfor ulike fagområder, forteller han.

Til sammen vil det holdes over 30 foredrag om alt fra det flerspråklig og flerkulturelle Europa, til datagrafikk - hvordan lage en animasjon og vinlære. De populærvitenskapelige foredragene vil vare om lag 20 minutter. Noen foredrag vil også holdes to ganger i løpet av dagen.

Dersom du vil besøke et laboratorium kan du ta turen til Kjølv Egelands hus hvor de teknisk-naturvitenskapelige fagene har sine lokaler. Dersom du vil besøke journalistutdanningens redaksjon og studio finner du dem i Arne Rettedals hus. I Kjell Arholm hus kan du blant annet få innblikk i ferdighetsopplæring i sykepleiestudiet.

Mange smakebiter
Studenter ved Institutt for musikk og dans vil dessuten stå for kunstneriske innslag og Gastronomisk institutt byr på omvisninger. SiS Sportssenter åpner også dørene for besøkende og ulike studentorganisasjoner, lag og foreninger vil være representert. Men dette er bare noe av det som skjer under Åpen dag.

- Under Åpen dag får du mange smakebiter på hvordan det er å studere ved UiS. Det vil kunne gjøre det lettere å orientere seg i studietilbudene, sier Svela, som forteller at det allerede nå er flere videregående skoler som har meldt sin ankomst til UiS 4. mars.

Mer om programmet

Sist oppdatert av Silje Stangeland (20.02.2008)