Jubileumsnummer av UniverS

I et eget jubileumsnummer av magasinet UniverS kan du nå lese mer om UiS-aktiviteter i fortid, nåtid og framtid. Jubileumsmagasinet er laget i anledning UiS sitt 10 års-jubileum i 2014.

Se pdf-versjon av UniverS 2014 jubileumsmagasin

Årets utgave av UniverS ble distribuert sammen med Stavanger Aftenblad 12. august og er nå ute på campus. I jubileumsnummeret kan du blant annet lese om hvordan UiS ble til og hvordan historien strekker seg helt tilbake til 1800-tallet. Les også om hvordan UiS har vokst som universitet gjennom disse 10 årene.

Se hele programmet for 10-års-jubileet

I UniverS kan du også lese om hvordan studenter og ansatte har satt nye ideer ut i livet. Forskere ved UiS er blant de mest innovative i landet og mange av studentene er aktive innen entreprenørskap.

Les også om hvordan Studentorganisasjonen (StOr) har vært vitne til en rivende utvikling i studentene sitt engasjement. I dag kan studenter nærmest velge og vrake mellom over 60 studentorganisasjoner og linjeforeninger innen et bredt spekter av retninger.

Med UiS på CV-en
Opp gjennom årene har UiS utdannet flere oljetopper, reiselivssjefer og stortingspolitikere. Men visste du at universitetet også har utdannet en rekke idrettstalent og TV-personligheter?  Les om hvordan noen av våre alumner startet sin karriere ved UiS.

Videre kan du også lese om hvordan student Tone Kummervold gikk rett fra sangstudier i Stavanger til scenen på Den Norske Opera og Ballett. Og om hvordan studenter har funnet oppskriften på enklere og billigere strålevern til sykehus. Les også om hvordan UiS-student Sindre Rhrich fikk jobb lenge før han var ferdig med mastergraden sin.

Verdien av forskning
I jubileumsutgaven kan du også lese mer om hvordan forskere studerer cellenes hemmeligheter og om hvordan petroleumsforskning har skapt store verdier.

Les også om hvordan forskere bidrar til å gjøre landet tryggere, og om hvordan barn og unge lærer for livet gjennom forskning fra UiS. Ved Arkeologisk museum utvikler forskere arkeologifaget samtidig som de bevarer fortiden for framtiden.

Klarer du QUiS-en?
I dette nummeret kan du også legge ut på en kunnskapsreise verden over gjennom 20 spørsmål. For å vinne premier må du sende svarene dine til univers@uis.no innen 20. september.

God lesning!

Sist oppdatert av Silje Stangeland (13.08.2014)