Dobbel dose Næringslivsdag

IAESTEs Næringslivsdag ved UiS har blitt så populær at studentorganisasjonen i år har doblet antall messedager. Det er studentene godt fornøyd med.

Næringslivsdagen har blitt en ekte tradisjon ved Universitetet i Stavanger (UiS), og arrangeres for 15. gang i år.

- Dette er jo kjempespennende. Veldig bra tiltak, sier offshoreteknologi-studentene Gunn Helen Andersen og Anne Britt Høydal mens de sjekker ut de forskjellige bedriftene som har stilt seg opp utenfor Tjodhallen i Kjølv Egelands hus.

Normalt har bedrifter delt ut kulepenner og Twist og brosjyrer utenfor Tjodhallen én dag i løpet av året, men nå har pågangen fra bedriftene blitt så stor at arrangør IAESTE (The International Association of the Exchange of Students for Technical Experience) har endret antall messedager til to.

- De siste årene har vi måttet si nei til flere bedrifter som har ønsket å melde seg på. I fjor hadde vi 40 bedrifter på én dag, mens vi i år fordeler 53 bedrifter på to dager, forklarer Therese Knutsen Læknes, leder i IAESTE Stavanger.

Hun sier det ofte er de store oljeselskapene som blir mest besøkt, men under Næringslivsdagene kan studentene møte bedrifter i alle størrelser.

IAESTE arbeider blant annet med å rekruttere studenter til sommerjobber i utlandet. Flere bedrifter har vært med i en årrekke, mens andre er helt ferske. J P Kenny har aldri vært med på IAESTE i Stavanger sitt arrangement, men nå vil bedriften tenke nytt.

- Det gjelder å komme i dialog med studentene, også de ved UiS, forklarer Marianne Hjelm Vassbø i J P Kenny.

Studentene setter pris på arrangementet, og for mange er målet å finne drømmesommerjobben i utlandet.

- Vi er veldig ivrige på å finne oss en bra sommerjobb. Da er det fint å få en slik mulighet til å samle seg noen navn og adresser, sier Gunn Helen Andersen og Anne Britt Høydal.

I år arrangeres Næringslivsdagene 12. og 13. februar.

Tekst og foto: Lise Kalstad

Sist oppdatert av Silje Stangeland (13.02.2008)

IAESTE-leder Therese Knutsen Læknes
ARRANGØR: IAESTE-leder i Stavanger Therese Knutsen Læknes har merket stor pågang fra bedriftene.
Studenter ved stand under Næringslivsdagene 2008.
INTERESSERTE: Studentene Gunn Helen Andersen og Anne Britt Høydal får tips og råd av J P Kenny-ingeniør Mette Bjordal.
Lars Johan Ommundsen og Marianne Hjelm Vassbø i J P Kenny.
PÅ STAND: Lars Johan Ommundsen og Marianne Hjelm Vassbø i J P Kenny er med på Næringslivsdagene ved UiS for første gang.

FØLG UIS I SOSIALE MEDIER